Mogelijke nieuwe Feyenoord-stadion jaar later

10 December 2019, 22:45 uur
Sport
mainImage
OMA

Als de N.V. Stadion Feyenoord medio 2020 een sluitende businesscase aan de gemeenteraad van Rotterdam kan presenteren en daarmee groen licht zal volgen voor de bij raadsbesluit beloofde 40 miljoen aandelen voor het nieuwe voetbalstadion in het kader van Feyenoord City, zal de bouw een jaar langer duren dan was voorspeld. De opening volgt dan in de zomer van 2025. Projectleider Carl Berg maakte dit besluit dinsdagmiddag per mail bekend aan de raadsleden van Rotterdam.

De latere openingsdatum is volgens de N.V. Stadion Feyenoord vooral het gevolg van de extra tijd die nodig is voor de aanvraag van de benodigde vergunningen. Ook is er meer tijd nodig voor de verwerving van gronden en uitplaatsing van huidige eigenaren en huurders. Uiteraard wordt de aangepaste planning binnenkort besproken met de gemeente Rotterdam en andere betrokken partijen.

Er is niet toegelicht of het projectteam inmiddels voldoende investeerders heeft weten te vinden. In eerdere berichten werd gesproken over 80% dekking, maar er zijn van de kant van de N.V. Stadion Feyenoord nog steeds geen andere namen genoemd dan de Stichting De Witte Bergen. Mogelijk gebeurt dat vanavond bij de jaarvergadering van de aandeelhouders, waar de pers niet welkom was.

De komende periode wordt het Definitief Ontwerp beoordeeld in relatie tot het programma van eisen en de beschikbare bouwsom. Voorts wordt de business case nader doorgerekend. Het uiteindelijke ontwerp van het stadion moet in alle opzichten goed zijn, luidde de persverklaring, dat wil zeggen: financieel, functioneel, iconisch en boven alles goed voor Feyenoord.