Mohammed Tahiri schiet Jong Sparta naar zege

25 February 2023, 22:27 uur
Orange Pictures
Tahiri

Jong Sparta heeft na drie wedstrijden zonder zege weer eens gewonnen. Op Sportpark Dijkpolder werd Quick Boys met 1-0 verslagen dankzij een treffer van Mohammed Tahiri.

Omdat het eerste elftal vrijdagavond al speelde, had trainer Geert Arend Roorda de beschikking over vier jongens die bij de wedstrijdselectie zaten: Elias Hoff Melkersen, Pedro Alemañ, Mohammed Tahiri en Patrick Brouwer waren weer beschikbaar en begonnen direct in de basis. Daarnaast keerde Gaultier Overman terug van een blessure, wat ten kostte ging van Dylan van Wageningen.

Jong Sparta leek al na 12 minuten op voorsprong te komen na een hakje van Mohammed Tahiri op Rayvien Rosario, die echter in buitenspelpositie scoorde. Jong Sparta bleef in de openingsfase de sterkere en kreeg via Elias Hoff Melkersen een grote kans. Patrick Brouwer stuurde de Noor diep, maar Melkersen schoot over.

Halverwege de eerste helft kreeg Quick Boys wat meer controle over de wedstrijd en had via Levi van Duijn op voorsprong kunnen komen. Hij kopte een voorzet van Nigel Ogidi Nwankwo in de hoek, maar Youri Schoonderwaldt redde fraai. Eén minuut later kreeg Tahiri de grootste kans voor Jong Sparta. Hij mocht alleen op doelman Van der Helm af, die redde.

Op slag van rust kreeg Quick Boys nog de grootste kans van de eerste helft. Voormalig Spartaan El Kachati ging alleen op doelman Schoonderwaldt af, die met de voet redde.
Na rust kreeg Rosario op aangeven van Melkersen een enorme kans. Van der Helm tikte zijn inzet echter over. Na 54 minuten was het alsnog raak voor Jong Sparta. Brouwer bediende Tahiri, die met een droge schuiver voor de 1-0 zorgde.

Ook daarna bleef Jong Sparta de sterkere. Augustin Drakpe kreeg uit hoekschop een mogelijkheid, maar kopte over. Even later kon Melkersen op aangeven van Pedro Alemañ alleen op Van der Helm af, die de 2-0 voorkwam. Twintig minuten voor tijd was Tahiri dichtbij zijn tweede treffer. De aanvaller schoot echter voorlangs. Even later was hij opnieuw dreigend, maar Van der Helm redde opnieuw. Uit de daaropvolgende hoekschop was Alemañ na een korte variant dichter bij de 2-0, maar schoot hij naast.

Na drie wedstrijden zonder zege is er dus weer een driepunter voor Jong Sparta. Volgende week gaan de mannen van trainer Geert Arend Roorda op bezoek bij OFC.

Opstelling Jong Sparta: Youri Schoonderwaldt, Jay den Haan (90. Farouq Limouri), Augustin Drakpe, Jason Meerstadt, Gaultiér Overman, Delano Vianello (75. Dylan van Wageningen), Patrick Brouwer, Pedro Alemañ, Elias Hoff Melkersen, Rayvien Rosario (75. Jerrel Hak), Mohammed Tahiri (90. Mehmet Yuksel).