Dagblad010 | Neptunus aanval meedogenloos

Neptunus aanval meedogenloos

mainImage
Yntema stond geen punt toe

door Jan van der Sande

In tegenstelling tot de eerste ontmoeting afgelopen donderdag was er zaterdag maar kort sprake van een echte wedstrijd tegen DSS/Kinheim. Er kwamen 19 hits van de Curaçao Neptunus knuppels en die leverden niet minder dan 18 runs op. Eindstand 0-18 na iets meer dan 2 uur in 7 innings. Het was de 1200e win voor Neptunus.

Twee innings lang was DSS/Kinheim met startend werper Glenn Wassink in staat om Neptunus tegen te houden. Maar vanaf de derde slagbeurt was er geen houden meer aan voor de thuisploeg. Eerst vijf runs, waarna de aanval stokte maar even later brandde die weer los en werden er 13!! punten aan toegevoegd.

De Haarlemmers gebruikten vier werpers maar zij moesten allen buigen voor het enorme slaggeweld van het team van coach Ronald Jaarsma. Grote man aan Rotterdamse zijde was met een 100% score derde honkman Stijn van der Meer. Zijn vier honkslagen uit evenzovele beurten zorgden voor dit perfecte optreden.

Alle spelers van Neptunus sloegen minstens één honkslag, Dudley Leonora sloeg er drie, Dwayne Kemp sloeg de meeste punten binnen, mede door een tweepunten homerun. De klap die in één keer veel opleverde kwam op naam van John Polonius. Met volle honken sloeg hij de bal over een misgrijpende midvelder waardoor allen scoorden incluis hijzelf.

Ook in zijn tweede optreden deze competitie hield werper Orlando Yntema de tegenspartij van scoren af.

Morgen om 14.00 uur volgt aan de Abraham van Stolkweg de laatste ontmoeting uit dit drieluik. Aanvang 14.00 uur.