mainImage

Neptunus behoudt de tweede plaats

Kaj Timmermans
31 juli 2022, 23:03 uur
Sport

door Jan van der Sande

Na twee zeges deze week was in Bussum de laatste ontmoeting voor Curaçao Neptunus tegen HCAW lang spannend en zelfs een verlenging nodig, maar er kwam geen winnaar, 1-1.

Het was dit seizoen de zesde ontmoeting tussen beide teams. HCAW had een sterke competitiestart met niet minder dan 19 zeges op rij. Aan het einde moesten zij de confrontaties aangaan met de top 2 van de laatste jaren. Pirates had de eer om hen de eerste nederlaag toe te dienen. Neptunus won daarna alle drie wedstrijden tegen de dit jaar sterk spelende selectie uit het Gooi.

De starters waren ditmaal Dennis Burgersdijk bij de thuisploeg en oud-HCAW'er Kaj Timmermans bij de ploeg van coach Raily Legito. In de derde inning begon Dashenko Ricardo met een double waarna Sheadion Jamanika hem met een single (zijn vijfde in deze serie) in staat stelde om te scoren. 0-1

In de zesde beurt moest Kaj Timmermans zwichten. Na twee strikeouts moest hij buigen voor doubles van Jeandro Tromp en Quintin de Cuba. Nieuwe stand 1-1. Met die gelijke stand werd hij na zeven innings vervangen door de weer herstelde Kevin Kelly. Een dag eerder had hij een save verdiend bij zijn eerste optreden na een bij Oranje opgelopen blessure.

Wat niemand kon bevroeden was dat Kelly nog vijf slagbeurten aan de bak moest want omdat de stand na negen innings nog gelijk was kwam er een verlenging. In de achtste beurt leek die stand van het bord te gaan in het voordeel van de thuisclub. HCAW kreeg alle honken bezet en er was nog niemand uit. Hierna was Quintin de Cuba aan slag. Hij werd door Kelly met een strike out terug gestuurd naar zijn dugout. Vervolgens was het een schitterend dubbelspel van Dwayne Kemp via John Polonius naar eerste honkman Sheadion Jamanika die voor het einde van deze grote HCAW mogelijkheid zorgde.

Er resteerde hierna nog vier innings maar er werd niet meer gescoord. Eindstand 1-1. Dennis Burgersdijk gooide de complete wedstrijd en had daar “slechts” 114 pitches voor nodig. Timmermans en Kelly gooiden samen totaal 160 ballen. Aanvallend was Stijn van der Meer met 4 uit 5 de grote uitblinker.

De andere wedstrijd in deze poule werd in Amsterdam gespeeld tussen Pirates en Twins. In de zesde inning namen de Brabanders een 2-3 voorsprong. Maar helaas voor hen werd de wedstrijd hierna gestaakt wegens de gestaag vallende regen. De twee gescoorde Twins runs telden daardoor niet en de thuisploeg won hierdoor met 2-1.

Pirates blijft eerste met 33 punten en wordt gevolgd door Neptunus en HCAW beiden met zes punten achterstand. Volgende week spelen de Amsterdammers tegen de ploeg uit het Gooi. Curaçao Neptunus neemt het driemaal op tegen Twins. Donderdagavond en zondagmiddag aan de Abraham van Stolkweg. Zaterdagmiddag wordt er in Oosterhout gespeeld.  


Foto: Robert C. Bos