Neptunus blijft op koers

22 August 2021, 00:38 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Misja Harcksen (foto Robert C. Bos)

door Jan van der Sande

In het belangrijke laatste weekend van het eerste deel van de competitie verdedigt Neptunus een kleine voorsprong op Pirates. Zondag volgt de ontmoeting in Oosterhout tegen Twins. Na een 4-1 winst op vrijdag werd op zaterdag thuis met 7-1 gewonnen.

Misja Harcksen was de starter voor de thuisploeg, bij Twins was het het de jonge Stefan Ianelli. De Drietanders profiteerden in de tweede slagbeurt van een vrije loop en een wilde worp waardoor onder andere door een opofferingsslag van Christian Diaz zowel Dashenko Ricardo als Gregory Muller konden scoren. 2-0

Een beurt later halveerden de mannen uit Oosterhout deze voorsprong maar via vier hits in diezelfde inning was het de eerder genoemde Gregory Muller die met de laatste honkslag zowel Dudley Leonora als John Polonius liet scoren. 4-1

Doordat Misja Harcksen zeven innings lang stand hield kwam er geen enkele Twins speler meer op het derde honk of verder. Neptunus slaagde daar wel in. Dwayne Kemp sloeg een double waarna John Polonius de bal langs het scorebord het veld uit sloeg. Ook een beurt later werd er nog een run aan toegevoegd zodat de eindstand 7-1 op het bord kwam te staan. Stijn van der Meer scoorde die laatste run vanaf het eerste honk na een verre double van Rogear Bernadina die over de midvelder tegen de boarding tot stilstand kwam.

Kevin Bakker nam het werpen de laatste twee beurten over. Twins wisselde nog viermaal maar zij konden niet meer scoren.

Vandaag (zondag) volgt de alles beslissende laatste wedstrijd in Oosterhout. Aanvang 15.00 uur. Pirates won zijn eerste twee wedstrijden tegen de rode lantaarndrager Quick uit Amersfoort ook dit weekend. Die derde ontmoeting spelen zij thuis.