Neptunus completeerde de sweep (3-0) tegen HCAW

4 May 2024, 20:58 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Arthur Bonevacia

door Jan van der Sande

In de eerste slagbeurt nam Curaçao Neptunus direct een 0-4 voorsprong. Deze kwam niet meer in gevaar. Want het verschil werd later in de wedstrijd alleen maar groter. De thuisclub kon nog eenmaal iets terug doen maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 1-7.

Juancarlos Sulbaran was de starter voor de Rotterdammers. HCAW gaf de bal aan Nigel Calmes. Net als de voorgaande wedstrijden begon Stijn van der Meer weer met een honkslag. Er volgden twee vrije lopen, een double vanaf de knuppel van Dwayne Kemp en ondanks een bezoek van de thuisploeg coach gingen de gasten weer gewoon verder. Darryl Collins zorgde met zijn hit dat Kemp de 0-2 kon scoren. De thuisclub maakte ook twee fouten en het team zag  na afloop van het eerste deel van de startende inning dat er al een 0-4 stand op het bord stond.  

Sulbaran was zeven slagbeurten heer en meester op de heuvel. In zijn laatste optreden was de voorsprong opgelopen naar 0-6. Weer waren de eerste drie slagmensen van de blauwwitten op het honk gekomen. Dwayne Kemp kreeg een vrije loop na een hit by pitch (0-5) en Arthur Bonevacia sloeg een bal ver het outfield in waardoor Vincent Ahrens het zesde punt kon scoren.

In de achtste inning werd de derde pitcher van HCAW naar de heuvel gestuurd. Deze moest direct hits van Kevin Dirksen en Sheadion Jamanika incasseren. Aanvallend werd  Den Seelbach ingebracht. Hij kwam door velders keus op het honk maar zag Kevin Dirksen het zevende punt scoren.

Op de heuvel maakte Sulbaran plaats voor Tijn Frederikze het jonge Neptunus talent. Met drie slag schakelde hij twee tegenstanders uit, maar de hit van Victor Draijer bracht teamgenoot Denzel Brooks over thuisplaat. 1-7.

In de negende inning kwam geen verschil meer in de stand. Nieuw werper Aaron de Groot hield de drie tegenstanders allen van het  honk zodat de derde zege op rij betekende dat de mannen van coach Gregory Muller nog steeds na negen wedstrijden de 100% score en daardoor de eerste plaats vast in handen hebben.

Het komende weekend begint Neptunus donderdag op Hemelvaartsdag thuis (14.00 uur) tegen het Hoofddorpse Pioniers. Zaterdag gaat het team naar Noord Holland om zondag thuis weer te eindigen.