Dagblad010 | Neptunus heeft als eerste de 100%-score in de knip
mainImage

Neptunus heeft als eerste de 100%-score in de knip

Ook Polonius slaat drie punten binnen
2 mei 2021, 20:36 uur
Sport

door Jan van der Sande

In de laatste wedstrijd van het drieluik tegen Storks won Neptunus opnieuw gemakkelijk. Ook ditmaal kwam er weer een grote zege voor de Rotterdammers op het bord. Na zeven innings konden de knuppels opgeborgen worden. Eindstand 3-13.

Coach Ronald Jaarsma liet voor de eerste maal zijn jonge werper Kevin Bakker starten. Ondanks de 0-9 voorsprong wisselde hij hem in de derde beurt voor Kaj Timmermans. De thuisploeg kon niets terug doen, zij scoorden slechts eenmaal in de vierde inning. Vervolgens liepen de Drietanders weer verder uit door de volgende twee slagbeurten opnieuw vier maal te scoren.

De Neptunianen kwamen veel op het honk door een groot aantal vrije lopen, totaal 13, die samen met negen hits uiteindelijk dertien runs opleverden. Vooral John Polonius en Greg Muller waren beiden met drie binnengeslagen punten aanvallend sterk.

Ook Stijn van der Meer was belangrijk met twee hits uit drie beurten. Storks kon in de zesde slagbeurt tweemaal scoren. Misja Harcksen had het werpen van Kaj Timmermans overgenomen. Door twee fouten in het binnenveld kon de thuisploeg twee maal scoren en de achterstand terugbrengen naar 3-13.

Kevin Kelly kreeg daarna in de zevende inning de taak om het verschil op 10 te houden zodat de wedstrijd daardoor zou eindigen. De rechtshander slaagde daar goed in. Net als een dag eerder kreeg hij maar drie man tegenover zich. Zij gingen allen uit door een vangbal.

Neptunus is nu na drie wedstrijden de enige ploeg met een 100% score. Aanstaande donderdagavond komt Quick uit Amersfoort op bezoek in Rotterdam. Aanvang 19.30 uur.