mainImage

Neptunus heeft de langste adem tegen Twins

Jiandido Tromp
5 augustus 2022, 10:40 uur
Sport

door Jan van der Sande

In de eerste wedstrijd tegen Twins uit Oosterhout bleef het ruim zeven innings lang gelijk. De vierde werper die de Brabanders in het veld brachten kreeg vier hits tegen en dit leverde ook even zoveel Neptunus runs op. Eindstand 5-1.

Coach Raily Legito moest al na één slagbeurt zijn startende pitcher wisselen. Juan Carlos Sulbaran voelde pijn in zijn zij waardoor verder spelen niet mogelijk leek. Good-old Diegomar Markwell nam zijn taak over. Starter bij Twins was Koen Postelmans. Beide heren hielden de score vier slagbeurten in evenwicht.

Eerder in de competitie had Curaçao Neptunus tweemaal van de mannen van coach Adonis Kemp verloren. Ook ditmaal kregen zij zelfs de beste kansen. In de vierde beurt sneuvelde Mick Vos op de thuisplaat omdat na een vangbal in het linksveld van Jiandido Tromp een perfecte aangooi van de outfielder richting catcher Dashenko Ricardo volgde.

Twins nam daarna toch met 0-1 de leiding want drie honkslagen op rij zorgden dat de snelle Jarreau Martina kon scoren. De bezoekers konden echter slechts kort van de voorsprong genieten. Doubles van Dashenko Ricardo en Stijn van der Meer brachten direct de gelijkmaker in de boeken. 1-1

Hierna werd er de drie hierna volgende innings niet gescoord. Diegomar Markwell was vervangen door Brandon Herbold. Met vijf maal drie slag werd hij in de achtste beurt opgevolgd door Misja Harcksen. Op dat moment waren er twee uit en er stond een loper op drie. Jason Halman sloeg direct de eerste pitch van Harcksen maar die verdween in de gretige handen van Raydley Legito.

Vervolgens kregen de blauwwitten de vierde werper tegenover zich. Het was Raf Cocu. Die zal wel met gemengde gevoelens aan dit optreden terugdenken. Eerst gaf hij een vrije loop weg waarna een verre triple van Jiandido Tromp voor 2-1 zorgde. Hierna moest de Brabantse werper nog drie hits incasseren waardoor er ook driemaal gescoord kon worden. Met een 5-1 voorsprong kon Neptunus in de negende beurt gemakkelijk een eind aan deze wedstrijd maken. De laatste nul was trouwens een schitterende vangbal vlak voor het outfield hek. De laatste nul kwam op naam van Rogear Bernadina die pinchhitter Max Kops van een hit beroofde.

Later op de avond hoorden wij dat Pirates in de elfde inning met 1-2 gewonnen had in Bussum van HCAW. Hierdoor komt de tweede plaats van Neptunus heel dicht bij. Pirates blijft zes punten voor met nog maar twee wedstrijden te gaan. HCAW heeft nu twee punten achterstand op de Rotterdammers en heeft nog twee ontmoetingen tegen de koploper voor de boeg.

Zaterdag het vervolg in Oosterhout, waarna zondag om 14.00 uur de derde wedstrijd weer aan de Abraham van Stolkweg wordt gespeeld. 

 


Foto: Robert C. Bos