Neptunus herovert eerste plaats

21 August 2021, 09:50 uur
Sport
mainImage
Markwell

door Jan van der Sande

Omdat het Neptunus complex op donderdagavond verhuurd was aan de Erasmus Universiteit speelde de blauwwitten een dag later. Pirates Amsterdam won donderdag en nam de eerste plaats over. De mannen van coach Ronald Jaarsma versloegen Twins met 4-1 en heroverden daarmee de toppositie.

Omdat men in Oosterhout nog niet kan beschikken over een werkende lichtinstallatie speelden zij hun thuiswedstrijd in Rotterdam. Starter Koen Postelmans kreeg in de eerste slagbeurt twee hits te incasseren en daardoor kon Rogear Bernadina op de klap van Dudley Leonora de 0-1 op het bord brengen.

Diegomar Markwell hield lang stand op de heuvel. In de vijfde inning was hij echter kansloos omdat Twins met volle honken via een verre opofferingsslag de gelijkmaker scoorde.

In de zevende beurt nam Neptunus met een verre vangbal van Gregory Muller weer een kleine voorsprong omdat Shaldimar Daantji de 1-2 liet aantekenen. Dit betekende dat alles nog mogelijk was. De aanval van de Drietanders zagen echter veel – totaal 12 stuks – ver geslagen ballen in de handschoenen van de tegenstander terecht komen.

Maar in de negende inning kwam er verandering met voordeel voor de Rotterdammers. Raf Cocu, de derde Oosterhoutse werper, kreeg twee verre doubles, van Stijn van der Meer en Dwayne Kemp om zijn oren. Dashenko Ricardo en de eerder genoemde Van der Meer zorgden voor een 1-4 score.

Diegomar Markwell gooide de gehele wedstrijd, in 18 jaar Hoofdklasse was dat pas de 20e keer in zijn gehele carrière. Het was zijn 10e zege dit seizoen.

Zaterdag volgt de tweede ontmoeting ook aan de Abraham van Stolkweg, waarna zondag in Oosterhout het eerste deel van de competitie wordt afgesloten.