Neptunus verliest de eerste wedstrijd na de zomerstop

22 July 2022, 15:15 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Tromp

door Jan van der Sande

De herstart van de hoofdklassecompetitie na de Haarlemse Honkbalweek is een tegenvaller geworden voor Curaçao Neptunus. In de rivalenwedstrijd tegen L&D Pirates in het Rotterdamse Familiestadion sloegen de bezoekers meer honkslagen en wonnen daarmee de eerste ontmoeting in dit drieluik nipt met 2-3.

Bij de Amsterdammers startte Scott Prins op de heuvel. Verleden week had hij zijn debuut gemaakt in Oranje. Bij Neptunus begon Juan Carlos Sulbaran. Drie innings lang werd er niet gescoord. Vervolgens begon Rachid Engelhardt met een double en Delana Selassa bracht hem met een hit naar het derde honk. Daarna was een wilde worp genoeg om eerstgenoemde te laten scoren.  0-1

Een beurt later moest Sulbaran opnieuw buigen voor het aanvallende geweld van de tegenstander. Ditmaal waren het drie hits die honken vol lieten lopen. De laatste honkslag met twee man uit, van Denzel Richardson, gebeurde met het breken van de knuppel maar de bal verdween in het linksveld en hierdoor werd de stand opgevoerd naar 0-3.

Aanvallend konden de mannen van coach Raily Legito hier zeer weinig tegenover stellen. Niet minder dan dertien maal verdwenen de geslagen ballen direct in de handschoenen van de Amsterdammers. Bovendien draaiden zij tweemaal een dubbelspel waardoor er niet eenmaal het derde honk bereikt werd.

Eindelijk in de achtste inning leek het tij te keren. Na twee vrije lopen sloeg Jiandido Tromp een verre double waarop Raydley Legito kon scoren. Helaas bleef het hierbij want na een inschattingsfout werd Stijn van der Meer, komend van het eerste honk, op de thuisplaat uitgetikt.

Jayden Gonesh had ondertussen Sulbaran afgelost. Hij kreeg een hit in de laatste slagbeurt tegen, maar Pirates kon niet scoren. In het tweede deel van die negende beurt was het alles of niets voor de thuisclub. Verder dan één run kwamen de drietanders niet. Het was de tweede hit van Christian Diaz die voor de 2-3 zorgde. Christian was samen met Jiandido Tromp elk met twee hits verantwoordelijk voor vier van de vijf Neptunus honkslagen. Pirates kwam tot zeven stuks.

Zaterdag vervolgen de beide teams het drieluik in de hoofdstad. Zondag om 14.00 uur is wedstrijd drie aan de Abraham van Stolkweg.