mainImage

Neptunus verliest in de verlenging

Tromp - foto Robert C. Bos
12 augustus 2022, 17:21 uur
Sport

door Jan van der Sande

Dit weekend komen de zes teams die nog in de race zijn voor de finale alle driemaal aan het werk. Curaçao Neptunus speelt tegen Pirates Amsterdam. De eerste wedstrijd was gisteravond in de hoofdstad. Er was een verlenging nodig. De thuisploeg won met 4-3.

De starters waren Juan Carlos Sulbaran aan Neptunus-zijde tegenover Scott Prins voor Pirates. In de eerste inning moest Sulbaran al diep buigen voor de tegenstander. Hij kreeg acht man tegenover zich. Zij sloegen drie honkslagen, kregen twee vrije lopen en dit betekende dat zij direct een 3-0 voorsprong namen.

Coach Raily Legito bracht Misja Harcksen in de wedstrijd en deze hield de Amsterdammers vijf slagbeurten van scoren af. Hierdoor bleef de 3-0 achterstand staan, want Neptunus konden op Prins niet eenmaal succesvol zijn.

In de negende inning kwam daar verandering in. Dwayne Kemp en Christian Diaz begonnen met een single, hierna kreeg Dashenko Ricardo drie slag maar Sheadion Jamanika zorgde met een honkslag dat de beide lopers konden scoren. De snelle Raidley Legito werd als loper in gebracht en hij kon de gelijkmaker scoren doordat Jiandido Tromp hem daartoe in staat stelde. 3-3

Dit betekende verlengen. Kevin Kelly werd de derde Rotterdamse werper. In de tiende inning werd er niet gescoord waardoor een elfde nodig was. Aan de thuisploeg zijde werd er flink op de heuvel gewisseld. Maar dit had resultaat. Roelie Henrique kwam door met een honkslag, werd verder gebracht waarna zowel Delano Selassa als Sharlon Schoop met opzettelijk wijd erbij gezet werden. Met volle honken was de hit van Sincarf Loopstok hierna voldoende om de wedstrijd met 4-3 te winnen.

Is er vandaag (zaterdag) dezelfde winnaar dan is er zondag geen derde ontmoeting. Wint Neptunus dan komen de teams elkaar weer in de hoofdstad tegen.

De andere twee wedstrijden die donderdagavond werden gespeeld leverden voor de beide teams uit de top 4 zeges met grote cijfers op. HCAW versloeg DSS/Kinheim met 11-0 en in Oosterhout was Twins met 7-1 te sterk voor Hoofddorp Pioniers.

    


Foto: Robert C. Bos