Neptunus verliest ook derde inhaalwedstrijd

18 August 2021, 15:05 uur
Sport
mainImage
Aaron de Groot

door Jan van der Sande

Vanwege Europa Cup verplichtingen konden Pirates en Neptunus een weekend niet aan de vaderlandse competitie deelnemen. Deze drie wedstrijden werden allen op dinsdagavonden in deze maand augustus ingehaald. Na twee no-run zeges waren de Amsterdammers ook in die laatste ontmoeting de sterkste. Ditmaal opnieuw met klein verschil in hun thuiswedstrijd. Eindstand 2-1.

Bij Neptunus kreeg Aaron de Groot het vertrouwen van coach Ronald Jaarsma om te starten. Net als in de voorgaande twee inhaalwedstrijden begon Pirates met de jonge Gio de Graauw. In de beide eerste ontmoetingen had hij sterke optredens die twee zeges opleverden. Beide startende werpers van deze derde wedstrijd vliegen trouwens maandag 23 augustus met het Nederlands U23 team naar Italië voor het Europees kampioenschap.

Ditmaal begonnen de Drietanders goed. Stijn van der Meer kreeg vier wijd waarna Dudley Leonora via een hit hem in staat stelde over de thuisplaat te komen. Dit betekende de eerste score in drie wedstrijden. Echter het antwoord van de thuisploeg kwam direct. Hun eerste slagman begon ook met een vrije loop, waarna twee hits voor evenzovele runs zorgden. 2-1

In de derde slagbeurt leken de mannen van Pirates definitief de wedstrijd te beslissen. Hits van Delano Selassa en Denzel Richardson zorgden voor lopers op het eerste en derde honk met nog niemand uit. Aaron de Groot toonde zijn klasse want hij stuurde de volgende drie tegenstanders met strike outs terug naar de dugout.

Ondanks het feit dat De Graauw zes vrije lopen weggaf kon Neptunus daar niet van profiteren. Slechts drie hits kwamen er van de Rotterdamse knuppels. Aan het eind van de rit bleken er vijf spelers achter gebleven op de honken. Omdat de drie werpers - na Aaron de Groot waren dat Kevin Bakker en Kevin Kelly - geen punten meer weggaven was de score die na de eerste inning op het bord stond ook de eindstand. 2-1

Voor de vaderlandse competitie betekent deze nederlaag dat de grote voorsprong van 11 punten nu is terug gebracht tot één schamel punt. Pirates ontvangt het aanstaande, laatste weekend driemaal Quick. Deze ploeg uit Amersfoort staat op de laatste plaats en heeft vijf punten achterstand op Storks en zal daar dus wel blijven staan.

Neptunus krijgt het op de vierde plaats staande Twins als tegenstander. Ditmaal is de eerste wedstrijd op vrijdagavond en omdat de ploeg uit Brabant nog niet over een lichtinstallatie beschikt komen zij naar Rotterdam voor die ontmoeting. Zaterdagmiddag wordt ook aan de Abraham van Stolkweg gespeeld waarna voor beide teams het eerste deel van de competitie wordt afgesloten in Oosterhout.