mainImage

Neptunus verslaat Pirates opnieuw en speelt tegen Twins

Dashenkp
15 augustus 2022, 00:14 uur
Sport

door Jan van der Sande

Onder tropische omstandigheden versloeg Curaçao Neptunus zondag in de hoofdstad voor de tweede keer de Amsterdammers. (6-2) Dit betekent dat aanstaande donderdag de play-offs beginnen met een best-of-five series tegen Twins Oosterhout.

Kevin Kelly begon op de Rotterdamse heuvel. Zijn tegenstrever was Nelmerson Angela. Direct in de eerste inning scoorde Neptunus. Honkslagen van Jandido Tromp en rookie Junior Martina (een double) brachten de 0-1 op het bord.

Lang ging de strijd gelijk op en veranderde er niets aan de stand. In de tweede helft van de zesde slagbeurt kreeg Kelly enige problemen met zijn controle. Drie Pirates spelers bereikten de honken met een vrije loop. Roelie Henrique zorgde ervoor dat Denzel Richardson de gelijkmaker kon scoren: 1-1

Het antwoord van de mannen van coach Raily Legito kwam snel. Een daverende homerun van Dashenko Ricardo zorgde een beurt later dat Neptunus opnieuw de leiding nam. Greg Muller kwam op het honk via een stootslag waarna een verre double van Jandido Tromp de Amerikaan in  Rotterdamse dienst in staat stelde de voorsprong te vergroten: 1-3

Het offensief van de Blauwwitten ging in de achtste inning verder. Hits van Rogear Bernadina en Junior Martina gevolgd door een fout in het Pirates binnenveld zorgden voor 1-4. Eerst ging Martina nog uit op de thuisplaat maar zowel Dwayne Kemp en Christian Diaz scoorden daarna wel.

Kevin Kelly werd vervangen door Kevin Bakker. Een verre double van Kenny Berkenbosch bracht de achterstand terug naar vier punten verschil.

Wat een luxe. Een 2-6 stand en nog alleen de negende slagbeurt te gaan. John Polonius sloeg nog een hit maar er werd door Neptunus niet meer gescoord. Pirates had ondertussen tweemaal van werper gewisseld. Kevin Bakker moest in die laatste beurt nog één hit toestaan maar Denzel Richardson werd met een vangbal de laatste uit. Eindstand: 2-6

Er zat ditmaal een groot verschil in de beide aanvallen. Neptunus sloeg 12 hits, zowel Jiandido Tromp, John Polonius, Rogear Bernadina, Junior Martina en Dashenko Ricardo waren allen vijf goed voor twee hits. Verdedigend speelde het team foutloos. Met deze cijfers is de zege verklaarbaar. Pirates sloeg slechts vijf hits en maakte verdedigend een fout. Kevin Kelly werd de winnende werper.

Dit betekent dat aanstaande donderdag 18 augustus de play-offs beginnen. Dit is een best-of-five series. Neptunus treft het Oosterhoutse Twins als tegenstander. Wedstrijd nummer 1 begint donderdagavond in Rotterdam. In Amsterdam beginnen Pirates en HCAW dan aan hun series.


Foto: Robert C. Bos