Dagblad010 | Neptunus verstevigt koppositie
mainImage

Neptunus verstevigt koppositie

Foto: Rob Jelsma
3 augustus 2020, 10:47 uur
Sport

door Jan van der Sande

Nadat zaterdag de overwinning Neptunus de eerste plaats opleverde werd die nog steviger door ook in de derde wedstrijd tegen DSS/Kinheim in Rotterdam te winnen. Opnieuw via een no-run zege. 7-0.

Nadat in de eerste inning slechts drie Neptunianen in het slagperk in actie kwamen waren dat er acht in de tweede beurt. Via Gianison Boekhoudt, 4 wijd en een honkslag van Dashenko Ricardo kwamen beiden over de thuisplaat door een hit van Dudley Leonora en goed aanvallend werk van Gregory Muller.

De zege kwam eigenlijk direct niet meer in gevaar. Verdedigend werd er foutloos gespeeld. De Haarlemmers sloegen slechts twee honkslagen gedurende de gehele wedstrijd. De drietanders sloegen er zes keer zoveel. Dit resulteerde in vijf runs, keurig verdeeld door in evenzovele slagbeurten telkens eenmaal te scoren.

Zowel John Polonius, als Dudley Leonora en Gregory Muller stelden allen twee teamgenoten in staat om te scoren. Dashenko Ricardo had aan slag een perfecte 3 uit 3.

Kaj Timmermans kreeg de overwinning op zijn naam. Hij gooide zes innings. Coach Ronald Jaarsma stuurde vervolgens Berry van Driel, Aaron de Groot en Kevin Kelly naar de heuvel om de klus te klaren.

Zowel HCAW als Pirates verloren en zagen Neptunus verder uitlopen. De Amsterdammers liepen tegen een 9-0 nederlaag tegen Twins op. Datzelfde team komt zowel donderdagavond als zaterdagmiddag op bezoek aan de Abraham van Stolkweg. Zondag is de return in Brabant.