Dagblad010 | Neptunus verstevigt koppositie
mainImage

Neptunus verstevigt koppositie

Boekhoudt
31 mei 2021, 09:52 uur
Sport

door: Jan van der Sande
 
Ook in de derde wedstrijd toonden de Hoofddorpers zich een sterke tegenstander voor Neptunus. Vooral verdedigend, maar omdat zij aanvallend niet sterk voor de dag kwamen wonnen de Rotterdammers uiteindelijk met 4-0.

In de eerste drie innings werd er niet gescoord. In de vierde beurt was het een daverende triple van Gianison Boekhoudt die zowel John Polonius als Dwayne Kemp over de thuisplaat bracht. 2-0.

Op de heuvel beteugelde Kaj Timmermans de mannen van Pioniers. In zes complete innings kreeg hij slechts één schamele hit tegen. Geholpen door een foutloos spelend veld zag hij veel tegenstanders sneuvelen. Coach Ronald Jaarsma verving Timmermans en liet vervolgens Berry van Driel, Kevin Bakker en Kevin Kelly de laatste drie slagbeurten gooien.

Aanvallend verdubbelde de thuisploeg de score in de achtste inning. Opnieuw was het Gianison Boekhoudt die voor succes zorgde, met 3 uit 4 was hij de beste slagman en liet hij drie teamgenoten scoren. Quitin de Cuba zorgde met zijn honkslag dat Roger Bernadina de eindstand van 4-0 op het bord bracht. Na afloop kwam het nieuws dat zowel nummer 2, Amsterdam, en nummer 3 HCAW beiden verloren hadden. Daardoor heeft Neptunus nu 5 en 7 punten voorsprong op die teams.

Doordat het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Mexico, voor Oranje, een week later wordt gespeeld zijn er daardoor een aantal competitiewedstrijden van datum veranderd. Neptunus en Amsterdam spelen nu de komende twee weken zes keer tegen elkaar. Het eerste weekend luidt het programma: Donderdag 3 en zondag 6 juni in Rotterdam, zaterdag de 5e wordt er in de hoofdstad gespeeld. Het is nog niet bekend of daar publiek bij aanwezig mag zijn. De Honkbalbond is daar over in onderhandeling.