Neptunus via grote zege in de finale

29 September 2024, 11:21 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Diaz

door Jan van der Sande

Onder ideale, droge, omstandigheden op een perfect Haarlems veld kon zaterdagmiddag wedstrijd nummer twee tegen DSS/Kinheim gespeeld worden. In de tweede slagbeurt nam Curaçao Neptunus een 0-1 voorsprong. Maar de thuisploeg maakte direct gelijk. Dit bleek hun enige wapenfeit want de mannen van Greg Muller scoorden snel 8 runs en wonnen gemakkelijk met 1-9.

Shairon Martis was de startende werper, gooide zeven complete innings en had daar 85 pitches voor nodig. Hij schakelde zes man met drie slag uit, kreeg slechts 7 hits tegen waarna Greg Muller eerst Aaron de Groot en vervolgens Koen Postelmans naar de heuvel stuurde. Er kwam geen Haarlemmer meer verder dan het eerste honk.

Grote mannen aan slag waren Dwayne Kemp opnieuw met 3 uit 4 en vooral Christian Diaz.  De rechtsvelder had dezelfde score als Dwayne alleen het grote verschil was dat zijn uithaal in de zesde beurt over de rechtsveld hek verdween. Het was een grandslam homerun want alle honken waren bezet. 1-9.

Coach Muller gebruikte de grote voorsprong om niet minder dan zes !! wissels door te voeren.

Martis werd natuurlijk de winnende werper. Door deze tweede zege is de voor de zondag geplande derde ontmoeting niet meer nodig.

Na afloop hoorden de Neptunianen dat HCAW in Bussum voor de twee keer won van Amsterdam Pirates en dat zij volgende week de tegenstander van de Blauwwitten in de Holland Series zullen zijn.

De eerste wedstrijd is aanstaande zaterdag 5 oktober in Rotterdam waarna een dag later het vervolg in Bussum zal zijn. De Holland Series kunnen uit maximaal zeven ontmoetingen bestaan.