Neptunus viert 20e landstitel

13 October 2024, 14:56 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos

door Jan van der Sande

Na de dubbele zege een weekend geleden werd er ook op vrijdag en zaterdag door Curaçao Neptunus gewonnen en dat betekende dat de Rotterdammers eindelijk hun 20e landstitel  binnenhaalden. De vorige zege dateerde van 2018. Alle jaren hierna werd de finale gehaald, maar alle keren stonden de Rotterdammers na afloop met lege handen en bleef de 19e titel overeind.

Eindelijk kon nu in 2024 die slechte reeks afgesloten worden. Het Bussumse HCAW moest ditmaal buigen na vier nederlagen. Achtereenvolgend kwam na vier ontmoetingen met 5-3, 3-2, 16-6 en 5-1  de twintigste titel kwam weer aan de Abraham van Stolkweg terecht.

De derde wedstrijd leverde een ongekend grote zege op. Na vier slagbeurten stond er een 14-1 score op het bord. Coach Gregory Muller wisselde na zes innings niet minder dan 8!! spelers. Op de werper na speelden allen in dit jaar bij Tridents het tweede team van Neptunus. Door twee foutjes in het infield kon HCAW op nieuwe pitcher Koen Postelmans vijf maal scoren. Aaron de Groot werd naar de heuvel gestuurd en hij stopte de Bussumse ploeg. 14-6.

Dit betekende dat we verder moesten. Na twee innings en even zoveel runs stond de 16-6 op het bord en betekende dit einde wedstrijd. Totaal kwamen er 19!! hits van de knuppels. Darryl Collins en Christian Diaz waren beide met 3 uit 3 de grote uitblinkers. Juan Carlos Sulbaran werd de winnende werper. In zes slagbeurten kreeg hij slechts één punt tegen.

Dit betekende dat een dag later in Bussum de beslissing zou kunnen vallen. Tom de Blok was de starter en bij HCAW nam Lars Huijer de honneurs waar. Een verre klap van Arthur Bonevacia stelde Darryl Collins in staat de eerste run te scoren. Het antwoord van de thuisploeg kwam snel. Victor Draijer scoorde de gelijkmaker via een hit van Julians Goins. 1-1

Die stand bleef maar kort op het bord staan. Sheadion Jamanika kwam na zijn honkslag via een wilde worp op het derde honk. Stijn van der Meer sloeg ook een hit en bracht de voorsprong weer terug. 1-2

Tom de Blok ging sterker spelen en hield de thuisplaat verder schoon. In de achtste beurt zag hij de stand veranderen naar 1-3. Hits van Stijn van der Meer, Christian Diaz en Dwayne Kemp bracht eerst genoemde over de thuisplaat. Werper De Blok had hierna slechts 11 pitches nodig om drie slagmensen van de honken te houden.

Voor Neptunus werd het aanvallend nog beter. Zowel Rayshelon Carolina en Sheadion Jamanika kregen een vrije loop. Een wilde worp bracht beiden een honk verder waarna Stijn van der Meer voor de derde maal deze wedstrijd een honkslag produceerde en de stand op 1-5 bracht.

HCAW geloofde er niet meer in. Tom de Blok toonde nogmaals zijn sterke optreden. Hij had maar vijf pitches nodig om drie man uit te schakelen. De ploeg van Ronald Jaarsma kwam niet verder dan één honkslag. De laatste bal verdween in het linksveld in de gretige handen van Rayshelon Carolina. Eindstand 1-5 en Curaçao Neptunus was voor de twintigste maal Landskampioen.
Vóór de uitreiking van de medailles werd Christian Diaz in het zonnetje gezet als Most Valuable Player van de Holland Series. Hij sloeg in vier wedstrijden tien honkslagen.