mainImage

Neptunus wint belangrijke thuiswedstrijd

Kevin Bakker
24 juni 2022, 21:27 uur
Sport

door Jan van der Sande

Donderdagavond begon het belangrijke drieluik tegen HCAW. Zowel Curaçao Neptunus als de club uit Bussum moesten bij blijven achter koploper Pirates. In het begin werd er aan beide zijden veel gescoord. De thuisploeg kwam met 4-5 achter maar maakte het in één slagbeurt helemaal goed door zes maal te scoren. Eindstand 10-5.

Het was bekend dat de startende werpers Jim Ploeger (HCAW) en Juan Carlos Sulbaran zouden zijn. De ploeg uit Bussum nam direct een 0-2 voorsprong via vier hits. Het antwoord van de mannen van manager Raily Legito kwam snel. In dezelfde slagbeurt waren het honkslagen van John Polonius, Rogear Bernadina (zijn eerste optreden na Bonn) en Dashenko Ricardo die voor een gelijke stand zorgden. 2-2.

In de volgende twee innings waren het weer de bezoekers die via honkslagen eerst tweemaal en in de derde beurt eenmaal scoorden. Ook nu kwamen de Rotterdammers terug. Maar na vier runs stokten het op dat moment. 4-5

Vervolgens bleef die stand drie innings lang op het bord staan. Beide startende werpers waren vervangen. Kevin Bakker nam de honneurs van de blauwwitten op zich. HCAW bracht Gio de Graauw. Bij zijn vorige club Pirates won hij eens driemaal achter elkaar van Neptunus. Nu hield hij het maar even vol. De Graauw moest vier honkslagen incasseren en werd daarna vervangen door Jasper Elfrink. Ook deze pitcher kon Neptunus niet tegenhouden. Samen zagen zij de stand van 4-5 veranderen in 10-5.

Kevin Bakker kweet zich goed van zijn taak. In drie beurten kreeg hij slechts één hit tegen en werd daardoor de winnende werper. De grote winst aan Neptunus zijde was de terugkeer van Rogear Bernadina. Na zijn in Bonn opgelopen blessure was hij nu aangewezen slagman. Hij sloeg drie uit vier en stelden vier teamgenoten in staat om te scoren. Totaal kwamen er veertien hits van de Rotterdamse knuppels.Ook Dashenko Ricardo (drie uit drie) en Sheadion Jamanika (twee uit vier) hadden een goede avond.

Na afloop kwam nog het goede bericht uit Oosterhout. Twins had in de verlenging met 3-2 van Pirates gewonnen.

Zaterdagmiddag is de volgende wedstrijd in de vallei in Bussum, zondag volgt dan wedstrijd drie aan de Abraham van Stolkweg. Aanvanga 14.00 uur.  

 


Foto: Robert C. Bos