Dagblad010 | Neptunus wint met jubilerende Markwell op de heuvel
mainImage

Neptunus wint met jubilerende Markwell op de heuvel

Markwell
28 mei 2021, 10:47 uur
Sport

door Jan van der Sande

Neptunus won vrijdag thuis met 3-2 van Hoofddorp Pioniers en dat betekende de 150e win voor werper Diegomar Markwell.

Drie slagbeurten lang hielden beide teams elkaar in evenwicht. Het scoreboard gaf de 0-0 stand door. Een inning later scoorden de Drietanders tweemaal. Met alle honken bezet en al twee man uit was het derde honkman Stijn van der Meer die Dudley Leonora en Benjamin Dille via een goed geplaatste honkslag beiden kon laten scoren.

Een beurt later was het Roger Bernadina die Dwayne Kemp in staat stelde de score naar 3-0 te tillen. Het zag ernaar uit dat er een gemakkelijke overwinning in zat voor de thuisploeg. Maar Hoofddorp Pioniers sloeg plotseling in twee innings vijf hits. De eerste twee leverden geen schade, maar in de zesde slagbeurt kon Denzel Brooks twee teamgenoten laten scoren. 3-2.

Via de relievers Misja Harcksen, in de 8e en Kevin Kelly in de 9e inning bleef de kleine voorsprong behouden. Laatstgenoemde haalde hiermee zijn derde save van het seizoen binnen. Beste slagman werd Dudley Leonora met 3 uit 4, Stijn van der Meer sloeg 2 uit 4 met twee binnen geslagen punten.

Diegomar werd winnend werper en wel voor de 150e keer in de geschiedenis. Hij evenaarde het aantal van good-old Bart Volkerijk en heeft nu samen met die Hagenaar de tweede plaats in het lifetime klassement bereikt.

Zaterdag volgt de return in Hoofddorp waarna zondag de driekamp wordt besloten in Rotterdam. Bij beide wedstrijden zijn een beperkt aantal toeschouwers welkom.


Foto: Screenshot You Tube