Dagblad010 | Neptunus wint met moeite
mainImage

Neptunus wint met moeite

Diegomar Markwell
18 september 2020, 10:34 uur
Sport

door Jan van der Sande

Hoofddorp Pioniers - door de jaren heen de Angstgegner van Neptunus en het enige team dat de Drietanders in de reguliere competitie drie van de zes punten afsnoepte - heeft het de Rotterdammers ook donderdagagvond knap lastig gemaakt. De mannen van coach Ronald Jaarsma moesten alle zeilen bijzetten om er een 3-1 zege uit te slepen. 

Zoals gebruikelijk op donderdagavond was Diegomar Markwell de starter voor de Rotterdammers. In de tweede inning nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong. Dit was te mager want door vijf honkslagen bleven er drie man achter op de honken. Twee beurten later werd deze kleine voorsprong door Pioniers teniet gedaan. Diegomar kreeg wat problemen met zijn controle. Wond zich ook op over de calls van de umpire en zag spelend-coach Mervin Gario de gelijkmaker binnenlopen na een foutje in het outfield.

De Hoofddorpers zijn sinds kort twee van hun belangrijke startende werpers kwijt. De een ging in Duitsland spelen en de ander vloog recent naar de USA om daar te gaan studeren en te honkballen. Zij losten dit deze avond op door niet minder dan zes (!) verschillende pitchers naar de heuvel te sturen. Sebastiaan Kok, de tweede werper, kreeg direkt een tweehonklsag van Benjamin Dille te incasseren, na twee vrije lopen en een verre klap van Coco Johnson kon de Belgische Neptuniaan de ploeg weer op een voorsprong zetten.

Na zes innings kreeg Aaron de Groot de heuveltaak. Hij gaf de tegenstander geen enkele kans. In twee slagbeurten gooide hij niet minder vijf maal 3 slag. Tijdens zijn optreden vergrootte Neptunus de voorsprong naar 3-1. De marge had veel groter kunnen zijn, tweemaal ging er echter een speler op het derde honk uit en eenmaal zelfs op de thuisplaat.

Na Aaron de Groot kwam Misja Harcksen. Hij kreeg twee hits tegen waarna hij de derde man uitschakelde. Kevin Kelly werd klaargestoomd en beklom de heuvel. Met een wilde worp bracht hij de beide lopers in scoringspositie maar daarna maakte hij een einde aan de wedstrijd door twee  strikeouts.

Diegomar werd winnend werper, Kevin Kelly kreeg de save. Al met al een zeer moeizame zege omdat een aantal mogelijkheden geen runs opleverden. Stijn van der Meer en Benjamin Dille waren allebei goed voor twee hits. Zaterdag volgt de ontmoeting in Hoofddorp, waarna zondag de ploegen weer tegenover elkaar staan aan de Abraham van Stolkweg. Aanvang: 14.00 uur.

Verleden week kon Pirates vanwege spelers die positief op Corona getest waren niet spelen. Dit weekend werden alle drie hun wedstrijden om dezelfde redenen geschrapt. Dit betekent dat de Amsterdammers vijf wedstrijden achterstand hebben.

 


Foto: Screenshot You Tube