Dagblad010 | Neptunus wint moeizaam van Pioniers
mainImage

Neptunus wint moeizaam van Pioniers

Kemp weer in vorm
29 mei 2021, 23:46 uur
Sport

door Jan van der Sande
 
Opnieuw hadden de Neptunus-mannen van coach Ronald Jaarsma problemen in Hoofddorp bij Pioniers. Lang bleef de stand 1-2, maar uiteindelijk bracht goed slagwerk de eindstand van 1-8 op het bord.

Startend werper Orlando Yntema begon sterk op de heuvel bij de Drietanders en zag zijn teamgenoten tweemaal scoren in de eerste en vierde inning. Totaal stuurde hij zeven tegenstanders met drie slag terug naar de dugout. Toch verkleinde Pioniers de achterstand omdat zij profiteerden van een foutje in het Neptunus=infield.

Twee beurten later leken zij de gelijkmaker te scoren, maar na overleg besloten de umpires de tweede run van de thuisclub te annuleren. Een loper werd door de gegooide bal geraakt terwijl hij buiten zijn verplichte baan liep op weg naar het eerste honk. Na afloop van de wedstrijd bleek dat Pioniers protest heeft aangetekend op die beslissing.

Vanaf de zevende inning kreeg de slagploeg van de Rotterdammers weer vat op de geworpen pitches. Pioniers gebruikte 5 werpers maar samen moesten zij niet minder dan 16 hits incasseren. Vooral Dwayne Kemp was weer op dreef. Hij sloeg 4 uit 6, waaronder een double en stelde niet minder dan  drie teamgenoten in staat te scoren. Uiteindelijk liep de stand op naar 1-8.

Op de heuvel werd Yntema opgevolgd door Aaron de Groot en Misja Harcksen. Zij beiden hielden de tegenstander van scoren af.

Zondag volgt de laatste wedstrijd uit dit drieluik in Rotterdam, aanvang 14.00 uur. Publiek hierbij is toegestaan.


Foto: Robert C. Bos