mainImage

Neptunus wint na moeizame start met grote cijfers

Muller
13 mei 2022, 10:16 uur
Sport

door Jan van der Sande

Donderdagavond kwam de rode lantaarndrager Quick uit Amersfoort bij Curaçao Neptunus op bezoek. Even leek het een spannende strijd te worden, maar de bezoekers maakten zoveel fouten dat er al snel niets meer voor hen te halen viel. Eindstand 12-2.

De thuisclub scoorde in de tweede inning vooral doordat de Amersfoorters niet minder dan driemaal in de fout gingen. Het leverde slechts één run op. Juan Carlos Sulbaran had een koude start. Quick heeft een aantal spelers die goed met de knuppel om kunnen gaan. Zowel Taylor Clemencia en Rodney Daal, achter elkaar in de line-up, zorgden met rake klappen dat er plotseling een 1-2 stand op het bord stond.

Het bleek dat vanaf dat  moment de Neptunus machine ging draaien. Het werd hen wel gemakkelijk gemaakt want de defensie van Quick was zo lek als een mandje. Zij maakten niet minder dan 10 fouten. Een aantal komt in de Hoofdklasse zelden voor.

In inning drie en vier kwamen beide keren alle Neptunianen in het slagperk. Totaal sloegen zij zeven hits en mede door de vier fouten die in die twee beurten gemaakt werden liepen de blauwwitten naar een, niet geflatteerde, stand van 10-2 uit.

Grote man aan slag was de Amerikaan Greg Muller, hij sloeg vier uit vijf, stelde vijf teamgenoten in staat om te scoren mede door een triple te slaan met volle honken.

Na vijf slagbeurten werd starter Juan Carlos Sulbaran met de cijfers 6-2-4-0 vervangen door de 18-jarige Brandon Herbold. Met zijn sterke optreden in de laatste drie innings verdiende hij de save. Zijn indrukwekkende cijfers waren 6-1-2-0. In de achtste beurt kwamen Dwayne Kemp en Christian Diaz nog over de thuisplaat en brachten hierdoor de stand op 12-2. Die tien punten verschil betekende het einde van de wedstrijd. 

Zaterdag wordt er in Amersfoort wedstrijd twee gespeeld, waarna zondag om 14.00 uur het drieluik eindigt aan de Abraham van Stolkweg.