Neptunus wint na vreemd scoreverloop

28 May 2023, 09:43 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Diaz

door Jan van der Sande

Evenals afgelopen donderdag (*) nam UVV gisteren vanaf het begin een voorsprong op Curaçao Neptunus. Via 3-0, 3-3, 3-5, 5-5, 5-6, 6-6 wonnen de Rotterdammers uiteindelijk met 6-11.

Shairon Martis was de starter in deze uitwedstrijd. Het als laatste geplaatste UVV toonde geen enkel ontzag voor de sterke Antilliaan. In de eerste slagbeurt scoorde het al driemaal. Gedurende de 4.2 inning die zijn optreden lang was, kreeg Martis zes honkslagen tegen, gaf drie vrije lopen weg, maar schakelde hij ook zes tegenstanders met 3 slag uit. Op dat moment was de stand wel 5-3 in het voordeel van de thuisploeg.

Aaron de Groot nam zijn taak over. Neptunus maakte de stand weer gelijk, maar De Groot moest ook een run incasseren en daardoor kwamen de blauw-witten weer achter. 6-5. UVV wisselde hierna Jurjen van Zijl (ex-international, ex-Neptunus) hun starter. Op dat moment namen de Rotterdammers het heft in handen. De twee nieuwe Utrechtse werpers moesten samen zes punten incasseren. Dit gaven de mannen van coach Greg Muller niet meer uit handen.

Kevin Bakker gooide de laatste drie innings en schakelde zeven tegenstanders uit zodat de uiteindelijk grote voorsprong niet meer in gevaar kwam.

Bij de Neptunus aanval waren er niet minder dan vier spelers die twee honkslagen produceerden. Christian Diaz was goed voor een solo homerun en zorgde in totaal voor vier binnen geslagen punten. Rogear Bernadina bracht drie teamgenoten over de thuisplaat. Zo eindigde deze wedstrijd alsnog in een overwinning, maar de tegenstand van de rode lantaarndrager was groot. Zij sloegen zelfs één hit meer dan de koploper.

Op de eerste Pinksterdag volgt de derde wedstrijd van dit weekend. Aanvang aan de Abraham van Stolkweg is 19.30 uur. Volgende week eindigt het eerste deel van de competitie. Daarna gaan de bovenste vier ploegen samen verder. Naast Neptunus zijn HCAW en Pirates al zeker van deelname. Twins uit Oosterhout en RCH Heemstede moeten tegen elkaar uitmaken wie volgende week uiteindelijk vierde wordt.  

(*) Afgelopen donderdag

Na een weekend zonder wedstrijden stond nu voor Curaçao Neptunus de confrontaties met UVV, de rode lantaarndrager op het programma. De ploeg uit Utrecht ging goed van start, Zij scoorden tweemaal, hielden die voorsprong twee innings, maar daarna nam Neptunus het initiatief over en won gemakkelijk met 9-2.

Startend werper bij de thuisploeg was linkshander Ryan Huntington. Er kwamen niet minder dan 6 UVV spelers in de eerste beurt in het slagperk. Een vrije loop, twee hits en een doorgeschoten bal brachten twee man over de thuisplaat. 0-2.

Het duurde tot de derde inning dat de blauw-witten iets terug konden doen. Tot aan dat moment waren er alleen vier verre vangballen op het scoreformulier terecht gekomen. Na hits van Rayshelon Carolina en Rogear Bernadina zette Neptunus de weg in naar succes. De verdediging van UVV toonde zich niet van hun sterkste kant. Hiermee kwam de gelijkmaker op het bord.

De aanval van de gasten uit Utrecht werd hierna compleet aan banden gelegd. Christian Diaz opende met zijn eerste hit en kon later scoren doordat er veel fouten in het binnenveld gemaakt werden. De voorsprong werd verdubbeld. Ook in de vijfde en zesde inning werd er volop gescoord en kwam uiteindelijk de 9-2 stand op het bord.

De staartploeg kwam uiteindelijk toch nog tot een respectabel aantal van 8 hits, bovendien was het beletten van een punt via een schitterende aangooi van center fielder Quin Cotton naar de thuisplaat van grote klasse.

Coach Greg Muller gaf een aantal jonge spelers nog wat speeltijd. Neptunus gebruikte vier werpers. Ryan Huntington kreeg de win, maar achtereenvolgens Aaron de Groot, Kevin Bakker en Mike Groen moesten samen slechts ëën hit incasseren en hielden daardoor de tegenstander kansloos.

Christian Diaz was aanvallend met drie uit vijf, waaronder een triple, de grote man. Na ruim twee uur kwam een einde en konden we de warmte van het clubgebouw opzoeken.

Het drieluik eindigt zondag aan de Abraham van Stolkweg. Het Neptunus complex is die gehele dag het toneel van de Litlle League zodat de aanvang van de hoofdklasse wedstrijd naar half acht 's avonds gewijzigd is.