Neptunus wint opnieuw met grote cijfers na achterstand

10 May 2021, 00:11 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Leonora had goed zich op het werpen van Quick

door Jan van der Sande

Evenals afgelopen donderdagavond begon Quick in het drieluik tegen Neptunus met de score te openen. In de eerste inning scoorden zij tweemaal. Het antwoord van de Rotterdammers kwam ditmaal snel. In de vierde slagbeurt kwamen er negen spelers over de thuisplaat. Eindstand 12-2.

De mannen uit Amersfoort begonnen brutaal en voortvarend. De eerste drie slagmensen sloegen allen een honkslag waardoor er al snel een 0-2 score op het bord stond. Startend werper Orlando Yntema moest totaal zes hits incasseren, maar slechts de eerste drie leverden resultaat op voor Quick.

In de tweede inning zorgden hits van Roger Bernadina en Dudley Leonora voor een halvering van de achterstand. Vooral laatstgenoemde had goed zicht op het werpen. In vijf slagbeurten kwamen er vier hits van zijn knuppel af.

Neptunus had wel het geluk dat veel klappen die in het outfield terecht kwamen door de Quick-outfielders verkeerd beoordeeld werden. In de zesde slagbeurt werd dan ook het gehele outfield gewisseld, maar toen was het onheil al geschied.

Ook de vijf wissels op de heuvel leverden geen verbetering op. Gezamenlijk moesten zij maar liefst 17 hits incasseren. Het was dan ook logisch dat de wedstrijd na acht volledige innings bij een verschil van tien punten reglementair gestopt kon worden. Pitcher Misja Harcksen maakte het karwei bekwaam af.

Dinsdagavond moet de verregende wedstrijd van zaterdag in Amersfoort ingehaald worden. Donderdag aanstaande gaat Neptunus op Hemelvaartsdag naar Hoofddorp evenals zondag de 16e. Daar tussen wordt zaterdag in Rotterdam gespeeld.