Nieuwe accommodatie Steeds Hooger op dak parkeerplaats?

15 June 2021, 10:45 uur
Sport
mainImage
Steeds Hooger

De 114-jarige en ruim 600 leden tellende voetbalvereniging Steeds Hooger heeft de gemeente een nieuwe accommodatie voorgesteld op het dak van een te realiseren parkeervoorziening voor diergaarde Blijdorp, ter plaatse van het bestaande parkeerterrein.

Sportwethouder De Langen heeft toegezegd een out-of-the-box-idee niet te schuwen en te zullen meenemen in de Quick Scan. Kans van slagen klein. ‘’De kosten van deze optie zijn naar verwachting dusdanig hoog dat het onwaarschijnlijk is dat de gemeente financiële dekking kan realiseren’’, laat De Langen per brief aan de gemeenteraad weten. Zelf heeft De Langen als ‘’realistische optie’’ de locatie Leonidas (Erasmuspad) voorgesteld.

Steeds Hooger, dat uitkomt in de derde klasse van het zondagvoetbal, moet vertrekken op de locatie aan de Kanaalweg omdat het daar met slechts één veld bekneld is komen te zitten. Zelf opteerde het voor uitbreiding ter plekke, maar dat gaat ten koste van de volkstuinvereniging Tot Nut en Genoegen en bleek onhaalbaar. Voor Steeds Hooger was fuseren met andere clubs geen optie.