NK Cruyff Courts in juni op Schouwburgplein

20 February 2020, 10:24 uur
Sport
mainImage
Google Maps

De landelijke finale van het NK Cruyff Courts zes tegen zes is op 27 juni op het Schouwburgplein. De Johan Cruyff Foundation heeft de organisatie voor het voetbalevenement dit jaar toegewezen aan Sportbedrijf Rotterdam.

Tijdens het voetbaltoernooi spelen kinderen van 10 -12 jaar uit heel Nederland in gemengde teams van zes spelers om het kampioenschap. Voor de landelijke finale – met 200 kinderen in 24 teams – zoekt de Cruyff Foundation ieder jaar een organiserende partij.

Wethouder Sven de Langen (o.a. sport): ''We zijn trots dat dit evenement naar Rotterdam komt. Het NK Cruyff Courts is een prachtige kans om kinderen met elkaar te verbinden en lekker buitenspelen en bewegen te stimuleren. Voor de gelegenheid dopen we het Schouwburgplein in de zomer twee weken lang om tot Cruyff Court, zodat kinderen uit de buurt er ook voor en na de finale een potje kunnen voetballen.''

De landelijke finale in Rotterdam wordt voorafgegaan door stads- of gebiedsfinales in heel Nederland. Teams kunnen zich kwalificeren door mee te doen aan de voorrondes op de verschillende lokale Cruyff Courts. In Rotterdam vinden de voorrondes plaats vanaf maart. Aanmelden kan via de buurtsportmedewerker op een veld in de buurt. De Rotterdamse stadsfinale wordt gehouden op 22 april op het Oranje Court (Sportveld Schuttersveld).