Dagblad010 | NK Skateboarden dit jaar in Rotterdam

NK Skateboarden dit jaar in Rotterdam

mainImage

Op 13, 14 en 15 september wordt het een groot skateboardfeest in Rotterdam tijdens het NK Skateboarden Street 2019 in skatepark Skateland. De beste Nederlandse skaters komen naar Rotterdam om te strijden voor de Nederlandse titel. “Rotterdam richt zich steeds meer op de nieuwere urban en e-sporten en het NK skateboarden past daar natuurlijk perfect in. Het NK in september bij het jubilerende Skateland, belooft veel spektakel.”, aldus Hans den Oudendammer, Directeur Rotterdam Topsport. Niet alleen wordt er om de Nederlandse titel gestreden, maar ook om kwalificatiepunten voor de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Naast de wedstrijden vinden er tevens verschillende activiteiten en festiviteiten plaats door heel Rotterdam. Het definitieve programma wordt deze zomer bekend gemaakt.

Skateboarden debuteert als olympische sport tijdens de Olympische spelen van Tokyo in 2020. Een van de olympische onderdelen binnen het skateboarden is het zogenaamde Skateboard Street rijden. Het NK Skateboarden Street is daarom niet alleen een unieke kans om een voorproefje te krijgen van wat je tijdens de olympische spelen in 2020 kunt verwachten. Ook kun je de skateboarders in actie zien die Nederland mogelijk in Tokyo zullen vertegenwoordigen.

Het NK Skateboarden Street wordt georganiseerd door Skateland Rotterdam in samenwerking met Skateboard Federatie Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Rotterdam Festivals, Rotterdam Topsport en Gemeente Rotterdam.