‘Olympique Marseille wil definitief van Kevin Strootman af'

20 March 2021, 13:01 uur
Sport
mainImage

Kevin Strootman speelt momenteel op huurbasis bij het Italiaanse Genoa, maar is nog altijd eigendom van Olympique Marseille. De Franse club wil na de zomer echter niet verder met de Oranje-international, die zwaar op de begroting drukt.

L'Equipe meldt dat de oud-Spartaan komende zomer wel moét terugkeren naar Frankrijk, omdat nog een jaar verhuren niet tot de mogelijkheden behoort. Genoa overweegt nu om de Nederlandse grootverdiener definitief over te nemen, maar dan wel voor het salaris dat de Italiaanse club momenteel voor hem betaalt. Marseille neemt in het huidige seizoen een groot deel van Strootmans salaris voor zijn rekening (drie van de maandelijkse vijf ton).

Strootman heeft nog een contract tot de zomer van 2023 bij Marseille, maar de Franse club ziet geen toekomst meer in de Nederlandse middenvelder. Genoa is bereid Strootman over te nemen, maar de vraag is of Marseille akkoord wil gaan met de huidige verdeling wat betreft het salaris.

De Ridderkerker, die bij Genoa de vervanger is van Lasse Schöne, is na zijn overstap van Olympique Marseille naar Genoa helemaal opgebloeid. De 30-jarige middenvelder krijgt de complimenten van trainer Davide Ballardini, die zelf eind december aan de slag ging bij de Serie A-club.

Eerder werd Strootman na een matige periode bij Marseille ook niet meer opgeroepen voor het Nederlands elftal. Trainer Ballardini benadrukt dat Strootman van grote waarde is voor Genoa. "Hij is erg intelligent en bescheiden. Hij is een geweldige aanwinst voor het team, want hij is zowel een speciaal persoon als een speciale speler. Als je werkt met spelers die hun best willen doen, maakt dat van de trainer een blij man."