Opbouw 70e editie CHIO is begonnen

2 June 2018, 18:28 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De organisatie van het CHIO is begonnen met de opbouw van de 70ste editie, die van 21 t/m 24 juni plaatsvindt in het Kralingse Bos en een voorproef is op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon later dit jaar in de Verenigde Staten.

Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsportevenement met vijf sterren dat zich kan scharen bij de internationale topevenementen in de wereld. Met een historie van 70 jaar is het CHIO Rotterdam bovendien het oudste topsport evenement van Rotterdam. Sinds 2011 is Rabobank Rotterdam de hoofdsponsor.

Sportieve hoogtepunten zijn de Longines FEI Nations Cup™ Jumping of the Netherlands, de FEI Nations Cup dressuur, de Longines Grand Prix (springen) en natuurlijk de InterChem Grand Prix Kür op Muziek (dressuur).

Behalve topsport is er ook aandacht voor de aangepaste sport en krijgt jong en regionaal talent een podium. Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, staat het CHIO Rotterdam bekend om haar aantrekkelijke programma met hippische shows, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp.