Opluchting op Kasteel: we leven nog....

8 April 2018, 04:53 uur

door Piet Ocks

De opluchting was groot op het Kasteel, waar Sparta na een late inhaalslag alsnog een achterstand van 1-2 tegen VVV-Venlo omzette in een zwaarbevochten 3-2 zege.

Het Kasteel veerde op na de gelijkmaker van Robert Mühren, die met een  droge knal in de 82ste minuut 2-2 inschoot. Een punt was in elk geval binnen, maar dat de Volendammer nog meer in pettio had, daar durfde geen Spartaan van te dromen. Totdat hij na precies negentig minuten - na weer een doorkopbal van Michiel Kramer - het geluk verlengde tot 3-2.

Dat Sparta zoveel moeite zou krijgen met VVV zag er in de beginfase totaal niet naar uit. Binnen vijf minuten had de ploeg van trainer Dick Advocaat al vier opgelegde mogelijkheden vermorst. Eerst raakte Paco van Moorsel de paal en zag Robert Mühren zijn schot op de paal afketsen, redde doelman Unnerstall zijn schuiver en schoot hij een fraaie kans naast.

Kortom, Sparta was heer en meester in het eerste kwartier en nam na negentien minuten een verdiende voorsprong, nadat Thomas Verhaar de mee opgekomen Frederik Holst aanspeelde, die Soyfyan Ahannach in staat stelde tot 1-0. Drie minuten na de openingstreffer kwam Sparta goed weg na een knal van Danny Post op de onderkant van de lat. Vlak voor rust stopte doelman Jannik Huth een strafschop van Clint Leemans, maar de Duitse doelman blunderde nauwelijks twee minuten later na een houdbaar afstandsschot van diezelfde Leemans (1-1).

Na rust kwam VVV-Venlo sterk uit de kleedkamer. Nadat Torino Hunte een grote kans voor de Limburgers had laten liggen, keek Sparta even later alsnog tegen een achterstand aan. Leemans zag zijn van richting veranderde vrije trap uitmonden in 1-2. Ralf Seuntjens had drie minuten na de voorsprong van VVV-Venlo de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar hij stuitte met zijn inzet op de uitgestoken voet van Huth.

En weer kende Sparta de nodige tegenslag, toen Sander Fischer een hoekschop van invaller Loris Brogno op de paal kopte. Pas acht minuten voor tijd bracht Sparta de spanning terug door Mühren, de man van de wedstrijd, die met twee treffers alsnog de zege binnensleepte.

Opstelling Sparta: Huth; Holst, Fischer, Vriends, Nelom (45' Floranus); Sanusi, Mühren, Van Moorsel (72' Friday); Verhaar (45' Brogno), Kramer, Ahannach.