mainImage

Opnieuw grote zege voor Neptunus

Polonius
14 mei 2022, 22:22 uur
Sport

door Jan van der Sande

Evenals afgelopen donderdag nam Quick tegen Netunus - ditmaal in eigen huis - vanaf het begin een voorsprong. Nu zelfs met 3-0. Vervolgens nam Curaçao Neptunus daarna het heft in handen. Drie innings scoorden zij drie punten wat uiteindelijk de 5-12 eindstand op het bord bracht.

Starter Kaj Timmermans had een moeilijke eerste inning. Een foutje in het infield, gevolgd door een hit en een geraakt werper zorgde voor volle honken. Hierna was het Irving Redan die met een verre double alle teamgenoten liet scoren. 3-0.

Ook Wally Vrolijk de Amersfoortse starter had geen goed begin. Via een hit en twee vrije lopen kreeg ook Neptunus alle honken bezet. Sheadion Jamanika bracht met een honkslag Christian Diaz over de thuisplaat, Stijn van der Meer sloeg in een dubbelspel maar Greg Muller kon de tweede run scoren. 3-2

In de vierde slagbeurt ging de aanval van Neptunus het verschil maken. Opnieuw zorgde de slechte controle van de werper voor volle honken. Nadat Greg Muller de gelijkmaker aantekende was het een verre double van John Polonius die via een stuit over de omheining ging dat er een 2-5 stand op het bord kwam,

Ook in de zesde en zevende inning scoorden de Rotterdammers beide keren driemaal zodat er opnieuw een grote score voor de Neptunianen genoteerd konden worden. Grote man aan slag was de eerder genoemde korte stop John Polonius die voor vier binnen geslagen runs zorgde. Quick had in de vijfde beurt met een puntje iets terug gedaan, maar de vijf werpers die zij gebruikten zagen op de laatste man na dat de score hoog opliep.

Beide teams scoorden in de laatste twee innings elk nog eenmaal zodat met een 5-12 eindstand de mannen van manager Raily Legito zagen dat zij daardoor naar de tweede plaats in de rangschikking waren gestegen. Quick staat nu nog steviger op de laatste plaats. De laatste drie slagbeurten was er opnieuw een jonge werper, de 17-jarige Ryan Hoogendoorn, die bij de blauwwitten zijn kans op heuvel kreeg. In drie beurten kreeg hij slechts één honkslag tegen en verdiende daardoor de save.

Zondagmiddag 14.00 uur volgt de laatste wedstrijd in dit drieluik in Rotterdam.   


Foto: Robert C. Bos