Oranje met fitte selectie op laatste training voor Duitsland

13 October 2024, 14:24 uur
Sport
mainImage
ANP

Het Nederlands elftal is met een fitte selectie aan de laatste training voor het uitduel met Duitsland in de Nations League begonnen. Bondscoach Ronald Koeman staat met al zijn internationals op het veld van de Bayern Campus in München, waar het eerste elftal van de Duitse recordkampioen en alle jeugdploegen hun thuiswedstrijden spelen.

De oefensessie van Oranje is slechts een kwartier toegankelijk voor media. Daarna bereidt de nationale ploeg zich achter gesloten deuren voor op het vierde duel van dit seizoen in de Nations League. Koeman geeft vanaf 18.00 uur een persconferentie in de Allianz Arena van Bayern München, waar hij mogelijk iets over zijn plannen voor de derde wedstrijd tegen de Duitsers van dit jaar deelt. Oranje verloor eind maart van de viervoudig wereldkampioen met 2-1. Beide ploegen speelden vorige maand gelijk in de Johan Cruijff ArenA (2-2).

Koeman moet een vervanger aanwijzen voor de geschorste aanvoerder Van Dijk, die voor het eerst sinds dertig interlands ontbreekt bij de nationale ploeg. De bondscoach kan Matthijs de Ligt een basisplaats geven of Micky van de Ven naar het centrum van de defensie doorschuiven. Jorel Hato of Ian Maatsen zou dan als linksback kunnen spelen. De kans bestaat dat Brian Brobbey in de spits een kans krijgt, na zijn goede wedstrijd tegen Duitsland vorige maand. Koeman liet afgelopen vrijdag Joshua Zirkzee tegen Hongarije beginnen.

Ontbrekende spelers

De bondscoach moet ook een nieuwe aanvoerder benoemen, nu Van Dijk, Nathan Aké en Frenkie de Jong er niet bij zijn. Stefan de Vrij, met de meeste interlands (71) in de huidige selectie, is een belangrijke kandidaat. Koeman mist naast Van Dijk, Aké en Frenkie de Jong ook potentiële basisspelers als Memphis Depay, Teun Koopmeiners, Jerdy Schouten en Jurriën Timber. Bij Duitsland ontbreken belangrijke internationals als Marc-André ter Stegen, Jamal Musiala, Niclas Füllkrug en Kai Havertz. Toni Kroos, Thomas Müller, Manuel Neuer en Ilkay Gündogan hebben na het EK afscheid genomen van hun nationale ploeg.

Duitsland en Nederland liggen halverwege de groepsfase op koers voor een plek in de kwartfinales van de Nations League. De ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann leidt de poule met 7 punten, gevolgd door Nederland met 5 punten, Hongarije met 2 punten en Bosnië en Herzegovina met 1 punt.
 

 


Door: ANP