Oranje sluit seizoen af met thuiswedstrijd tegen Wales in De Kuip

14 June 2022, 11:42 uur
Sport
mainImage
ANP

Het Nederlands elftal sluit het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Wales in de Nations League. Bondscoach Louis van Gaal wil het duel benutten om weer wat wijzer te worden richtig het WK van eind dit jaar in Qatar. Hij stelt veel spelers op die zaterdag niet tegen Polen (2-2) speelden.

Vincent Janssen krijgt na bijna vijf jaar weer een kans in de nationale ploeg. Doelman Jasper Cillessen keert terug onder de lat en Matthijs de Ligt is de aanvoerder van Oranje. Bruno Martins Indi en Guus Til krijgen vermoedelijk ook speeltijd. Zij kwamen in de vorige drie interlands nog nauwelijks in actie.

Nederland is halverwege de groepsfase koploper van poule 4 van de A-divisie van de Nations League. België en Polen volgen op 3 punten. Wales heeft 1 punt. De winnaar van de poule speelt volgend jaar in een finaleronde om winst van de Nations League. Voor Van Gaal, die na het WK afscheid neemt, is de groepszege niet het belangrijkste. "Ook deze wedstrijd staat vooral in het teken van het WK in Qatar", zei hij.

Oranje besluit eind september de groepsfase van de Nations League met een uitwedstrijd tegen Polen en thuisduel met België.


Door: ANP