Oranje treft Duitsland in nieuwe Nations League

9 February 2024, 09:02 uur
Sport
mainImage
ANP

Het Nederlands elftal stuit in de nieuwe editie van de Nations League op Duitsland, Hongarije en Bosnië en Herzegovina. Dat is het resultaat van een loting in Parijs.

Duitsland en Hongarije zijn komende zomer van de partij op het EK, net als Oranje. Bosnië en Herzegovina kan zich nog via de play-offs voor de Europese eindronde in Duitsland plaatsen. Nederland treft de Duitsers op 26 maart voor een oefenduel in Frankfurt. Het Nederlands elftal had zwaarder kunnen loten. Zo bestaat poule B uit Italië, België, Frankrijk en Israël

Bondscoach Ronald Koeman woonde de loting bij in Parijs en is tevreden. "Een goede loting", reageerde hij bij de NOS. "Het had zwaarder gekund. Bosnië en Hongarije zijn niet voor niets in de hoogste divisie gekomen. Op het eerste gezicht zijn wij en Duitsland de sterkste landen. Maar dat moeten we laten zien."

Nieuwe opzet

Nederland komt weer uit in de hoogste divisie van de Nations League, na een vierde eindklassering vorig jaar. De ploeg van Koeman verloor afgelopen zomer in de finaleronde in eigen land van Kroatië en Italië. Spanje versloeg de Kroaten na strafschoppen van een spannende finale in De Kuip.

De vierde editie van het toernooi krijgt een nieuwe opzet met kwartfinales, waarvoor de twee beste ploegen van iedere poule zich plaatsen. De winnaars van die duels van volgend jaar maart gaan naar de finaleronde die voor 4 tot en met 8 juni 2025 op de agenda is gezet.

Groepsindeling

De eerste groepswedstrijden van de nieuwe Nations League worden dit jaar op 5, 6 en 7 september gespeeld. De UEFA komt later met een speelschema.

Groepsindeling Nations League, divisie A.

Poule A: Kroatië, Portugal, Polen en Schotland.

Poule B: Italië, België, Frankrijk en Israël.

Poule C: Nederland, Hongarije, Duitsland en Bosnië en Herzegovina.

Poule D: Spanje, Denemarken, Zwitserland en Servië.
 

 


Door: ANP