Oud-Spartaan Kinet zwaar gewond

25 May 2018, 00:12 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Christophe Kinet is donderdagochtend zwaar gewond geraakt bij een auto-ongeluk op de E42 in België. De oud-Spartaan moest per traumahelikopter naar het ziekenhuis worden gebracht, waar hij in coma ligt.

RFC Tilleur, de club waarvan Kinet trainer is, meldt dat de ex-middenvelder buiten levensgevaar verkeert. Wel heeft Kinet ernstige fracturen aan benen en bekken.

Kinet speelde tussen januari 2005 en januari 2006 in totaal zestien wedstrijden voor Sparta. Hij werd in januari 2005 overgenomen van FC Brussels en kwam in het restant van het seizoen 2004/2005 tot twaalf wedstrijden in de eerste divisie. In de nacompetitie die volgde was Kinet met een goal verantwoordelijk voor een belangrijke 1-0 overwinning op De Graafschap. Twee speelronden later bereikte Sparta in Helmond promotie naar de eredivisie.

Onder de nieuwe trainer Wiljan Vloet kwam Kinet in de eerste seizoenshelft van het seizoen 2005/2006 tot slechts twee wedstrijden, waarna hij besloot zijn heil elders te zoeken. Na Roeselare en RFC Luik zette Kinet in 2011 een punt achter zijn spelerscarrière.

* Joshua Sanches maakt de overstap naar Jong Sparta Rotterdam. De aanvallende middenvelder komt over van sc Heerenveen. Hij tekent voor twee seizoenen, met een optie voor nog een seizoen.