Dagblad010 | Oud-Spartaan Mahi weg bij FC Groningen

Oud-Spartaan Mahi weg bij FC Groningen

mainImage
Mahi in Sparta-tijd

Mimoun Mahi staat voor een vertrek bij FC Groningen. FOX Sports meldt dat de voormalige 24-jarige aanvaller van Sparta naar Zwitserland verkast. Daar is de transfermarkt nog enkele dagen open.

Indien het tot een transfer komt, kan Sparta nog een douceurtje verwachten die uit de transfer voortvloeit, omdat hij op Het Kasteel zijn opleiding heeft genoten en als eerste elftalspeler in 2015 overstapte naar FC Groningen.

FOX Sports weet niet naar wélke ploeg Mahi verkast. Wel is duidelijk dat de spits zondag tegen Vitesse afwezig was, omdat hij bezig is met het afronden van zijn vertrek. Groningen wilde Mahi graag verkopen, omdat hij een aflopend contract heeft en aan het einde van het seizoen dus transfervrij kan vertrekken. Naar verwachting wordt de overstap van Mahi naar zijn nieuwe werkgever zondag of maandag afgerond.

Volgens de officiële lezing ontbrak de aanvaller tegen Vitesse vanwege ziekte. FC Groningen-trainer Danny Buijs stelt dat Mahi kampt met een griepje. "Vrijdag heeft hij zich ziek gemeld bij mij en de dokter", aldus Buijs, die door FOX Sports wordt geconfronteerd met het gerucht dat Mahi niet ziek is, maar bezig is met een transfer. "Daar durf ik echt niks over te zeggen. Volgens mij is er nog een aantal markten open, waaronder Rusland. Het is niet uit te sluiten dat er met spelers nog iets gaat gebeuren, maar zover ik weet is Mimoun ziek. Dat is ook het enige wat de dokter mij heeft verteld."

Buijs zou een vertrek van Mahi betreuren. "Een type als Mimoun vervang je niet zomaar, dat is duidelijk. Hij is een jongen met specifieke kwaliteiten. Hij kan een goal maken, is creatief, kan op meerdere posities spelen en is voor ons een heel goede speler."


Foto: Orange Pictures