Oud sportjournalist Rob Vente overleden

15 January 2020, 19:23 uur
Sport
mainImage

Op 80-jarige leeftijd is vorige week overleden Rob Vente. Hij was vrijwel zijn volledige sportjournalistieke loopbaan verbonden aan de Sijthoff Pers, uitgever van Het Rotterdams Nieuwsblad en De Haagsche Courant. Zijn bekendste rubriek was Bal-na, een verzameling van grappen en grollen in de wereld van de Rotterdamse en Haagse profvoetbalwereld. Ook was Vente jarenlang volger van het Nederlands elftal en maakte alle bondcoaches mee, van Elek Schwartz tot aan Guus Hiddink. 

Na zijn pensionering legde Rob Vente zich toe op het schrijven van thrillers. De verhalen speelden zich af in Rotterdam. Hij schreef er uiteindelijk elf. De laatste was 'De Moord in de Koopgoot.'

Het laatste half jaar sukkelde hij met zijn gezondheid en probeerde hij te revalideren na een aantal tia's. De laatste werd hem vorige week noodlottig. De crematie heeft vanmiddag in kleine besloten kring plaatsgevonden. Onder de aanwezigen onder meer de oud-Feyenoorders Wim Jansen, Gerard Meijer, Bert van Marwijk en Aad van der Laan. De enige spreker was journalist Jan D. Swart.

Rob Vente was de zoon van de legendarische Feyenoord-spits Leen Vente.