Dagblad010 | PAC heeft dringend behoefte aan indoorhal

PAC heeft dringend behoefte aan indoorhal

mainImage
PAC aan het Langepad, inzet: raadslid Michel van Elck

De volgend jaar jubilerende atletiekvereniging PAC (125 jaar) – voor vele Rotterdammers een begrip aan het Langepad bij het Kralingse Bos – huurt ’s winters voor indooractiviteiten gemiddeld vijftig uur halruimte in Dordrecht, Naaldwijk en Schiedam. Leefbaar Rotterdam vindt dat een armoedige situatie voor een historische vereniging, die de oudste van Nederland is en heeft sportwethouder Sven de Langen gevraagd PAC te ondersteunen bij de aanleg van een indoorhal.

In een brief aan het stadsbestuur verwijst raadslid Michel van Elck naar het Belgische Leuven, waar een kleine indoorhal is gerealiseerd voor de prijs van 2,5 miljoen euro.

PAC heeft bijna 2.000 leden, onder wie 850 baanatleten en meer dan 700 jeugdleden. ’’Voor specialisatietrainingen als hoogspringen, kogelstoten, verspringen, horden en sprint is bij slecht weer een uitwijkmogelijkheid zeer gewenst’’, vindt Van Elck. ‘’Bovendien geeft een indoorhal ook de mogelijkheid tot het organiseren van kleine indoorwedstrijden waar nu een groot gebrek aan is.’’

PAC – in het bezit van het Sportplus predicaat van Rotterdam Sportsupport - wil een indoorhal gaan realiseren op het veld naast de atletiekbaan en zelf meefinancieren.