Pijnlijke nederlaag voor Excelsior op bezoek bij Jong PSV

21 January 2022, 22:33 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Marinus Dijkhuizen.

Excelsior, de nummer 2 in de eerste divisie, ging vrijdagavond onderuit bij Jong PSV: 3-0. Hier kwamen de doelpunten op naam van Fedde Leysen, Johan Bakayoko en Mohamed Nassoh. Tien minuten voor tijd stond Excelsior-doelman Stijn van Gassel hoofdschuddend naast zijn goal. Hij had net de derde tegentreffer om de oren gekregen. De Kralingse ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen had moeten winnen om in het spoor van koploper Volendam te blijven, maar dat straalde het team geen moment uit.

Jong PSV was heer en meester. Het was opvallend dat Excelsior met 0-0 de rust haalde, maar de de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy maakte in de tweede helft wel het verschil. De Eindhovenaren deden dit door drie keer te scoren. De Kralingers konden hier niets tegenover stellen.

Volendam maakte geen fout. De koploper won met beperkte cijfers bij MVV Maastricht, 0-1. Walid Ould-Chikh werd de matchwinner. Hij profiteerde van slecht uitverdedigen aan Maastrichtse kant. De formatie van coach Wim Jonk liep daardoor verder uit op Excelsior. 

Roda JC heeft met opvallende cijfers uitgehaald tegen ADO Den Haag. De Limburgers wonnen op eigen veld met maar liefst 5-0. Roda naderde de nummer 5 van de ranglijst daardoor tot op een punt en houdt uitzicht op in elk geval de tweede plaats, die ook goed is voor rechtstreekse promotie.

Voor de rust scoorde in Kerkrade alleen Benjamin Bouchouari. Na de hervatting waren Xian Emmers, Dylan Vente, Patrick Pflücke en Jamie Mpie nog succesvol voor de formatie van trainer Jurgen Streppel.