PSV sluit rol voor Van Marwijk niet uit

22 June 2018, 13:00 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Toon Gerbrands kan nog niet zeggen of Bert van Marwijk een rol krijgt bij PSV. ,,Dat wordt binnenkort duidelijk", zei de algemeen directeur van de club uit Eindhoven.

Vaststaat dat Mark van Bommel de opvolger wordt van hoofdtrainer Phillip Cocu, die naar Fenerbahçe vertrekt. De oud-voetballer heeft Jürgen Dirkx als zijn assistent gekozen. Beiden werkten het afgelopen seizoen succesvol samen bij de hoogste jeugdploeg van PSV. Ze assisteren op dit moment bondscoach Van Marwijk van Australië op het WK in Rusland. Dirkx vervangt bij het eerste elftal Chris van der Weerden, die met Cocu naar Turkije verhuist.

''We gaan nu gesprekken voeren over hoe de rest van de technische staf eruit gaat zien", zei Gerbrands, die nog niet kon bevestigen dat Ruud Brood aanblijft als assistent. ''Ons uitgangspunt is dat de staf gehandhaafd blijft. Maar het kan zijn dat er mutaties of toevoegingen komen."

Van Bommel en Dirkx zijn beschikbaar voor PSV zodra Australië is uitgeschakeld op het WK. ''Australië speelt op 26 juni de laatste groepswedstrijd en op 27 juni trainen we voor het eerst", zei Gerbrands. ''Als Australië wordt uitgeschakeld op de 26e dan zijn ze hier op de 27e. Maar misschien arriveren ze hier wel als wereldkampioen."

Gerbrands hoopt snel bekend te kunnen maken wie Van Bommel opvolgt als trainer van PSV onder 19. Hij is ook nog op zoek naar een opvolger voor hoofd opleiding Pascal Jansen, die weer ergens als trainer aan de slag wil.