PSV wijst voorstel schorsing van één duel voor trainer Bosz af

11 October 2024, 19:29 uur
Sport
mainImage

PSV gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van één duel schorsing voor trainer Peter Bosz. Dat laten de Eindhovenaren weten op hun website. De tuchtcommissie moet de zaak nu behandelen.

Het schikkingsvoorstel voor Bosz volgde op het interview dat hij zaterdag na de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-1) aan ESPN gaf. De 60-jarige coach liet zich negatief uit over scheidsrechter Danny Makkelie. Bosz vond dat Makkelie in de slotfase voor een strafschop had moeten fluiten na het vloeren van Johan Bakayoko. "Ik ben altijd boos op Makkelie. Het ligt misschien meer aan mij, maar ik vind het helemaal niets. Als je de beelden terugziet, hoe duidelijk moet het zijn? Of wil je dat spelers gaan liggen? Dit was een heel duidelijke", zei hij.

"Wat de aanklager betreft is dit interview in strijd met de Gedragscode Officials Betaald Voetbal vanwege het feit dat de scheidsrechter door de heer Bosz op verbale en non-verbale wijze in diskrediet wordt gebracht. De straf houdt in dat de heer Bosz de eerstkomende wedstrijd alleen vanaf de tribune mag volgen", aldus de aanklager betaald voetbal.

PSV is het niet eens met de aanklager. "PSV wil de casus voorleggen aan de tuchtcommissie betaald voetbal en kan in afwachting daarvan niet inhoudelijk reageren", aldus de club.

De tuchtcommissie zal zich op korte termijn over de zaak buigen, vermoedelijk ergens begin komende week. PSV hervat de competitie volgende week zaterdag, na de interlandperiode, met een uitwedstrijd tegen AZ.


Door: ANP