Quick ditmaal te sterk voor Curaçao Neptunus

5 May 2019, 16:46 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

door Jan van der Sande

Nadat donderdagavond moeizaam door Neptunus gewonnen was bij Quick in Amersfoort zagen de toeschouwers in Rotterdam zaterdag een geheel andere wedstrijd en moesten de Rotterdammers uiteindelijk hun tweede nederlaag dit seizoen incasseren.

Orlando Yntema startte goed op de heuvel, maar in de vierde inning kreeg hij problemen met zijn controle. Vier vrije lopen en een hit zorgden voor een 0-1 achterstand.

Twee beurten later werd die score verdubbeld. Vooral oud-international Bryan Engelhardt was een kwelgeest voor de ploeg van coach Ronald Jaarsma. Nadat hij in de eerste wedstrijd al een tweepunten homerun had geslagen, die uiteindelijk echter geen winst opleverde, kwam hij gisteren vijf keer aan slag, bereikte viermaal het honk, stal driemaal succesvol een honk en sloeg een belangrijk punt binnen.

Toch kwam Neptunus in die zesde beurt nog goed terug. Via twee hits werd de achterstand weggepoetst. Er bleven echter twee man in scoringspositie achter op de honken. Dit brak de ploeg de volgende slagbeurt al direct op. Nieuwe werper Brendan Schoemaker kon de tegenstander niet stoppen en weer stond er een tweepunten voorsprong op het bord voor Quick.  In de negende inning maakten de Amersfoorters het karwei af. Opnieuw was het Bryan Engelhardt die met een belangrijke hit de 2-6 op het scoreboard bracht.

Neptunus kon er niets meer aan veranderen en incasseerde zo de tweede nederlaag van het seizoen. De koppositie wordt nu gedeeld met L&D Pirates.