Rangers en Feyenoord herdenken Ricksen

19 September 2019, 22:10 uur
Sport
mainImage

Rangers FC en Feyenoord hebben vlak voor hun onderlinge duel in de Europa League stilgestaan bij het overlijden van Fernando Ricksen. De oud-verdediger stierf woensdag op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS, een zeldzame spierziekte.

Aan het duel ging een indrukwekkende minuut van stilte vooraf. Op het grote stadionscherm verscheen een portret van Ricksen. Beide ploegen voetballen met rouwbanden.

Ricksen voetbalde tussen 2000 en 2006 voor Glasgow Rangers en is nog steeds mateloos populair bij de aanhang van de Schotse ploeg. Veel fans legden woensdag al bloemen, sjaaltjes en vlaggen voor Ricksen bij het stadion van de Rangers. Veel Schotse supporters gaven ook gehoor aan het verzoek in een oranje shirt de wedstrijd komen te bekijken.

Ricksen speelde in het verleden ook voor AZ. Daarom voetbalden de spelers van de formatie uit Alkmaar donderdag ook met rouwbanden tegen Partizan.

Supporters van PSV stonden in het thuisduel met Sporting Portugal eveneens stil bij het overlijden van Ricksen. Zij klapten vanaf de 43e minuut zo'n zestig tellen lang. Trainer Mark van Bommel, een goede bekende van Ricksen, pinkte een traantje weg.