Westerhof treedt af als Sparta-voorzitter

1 October 2018, 14:11 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Voorzitter Rob Westerhof heeft bekend gemaakt dat hij zijn rol als voorzitter van Sparta Rotterdam per 1 januari zal neerleggen. De 75-jarige Rotterdammer werd in 2012 voorzitter van de Stichting Sparta 1888 en later ook voorzitter van de one-tier board van de Kasteelclub.

Rob Westerhof: “Het is wat mij betreft een goed moment om de voorzittershamer over te dragen. De club had het laatste half jaar behoefte aan continuïteit in de leiding. Met de start van het nieuwe seizoen waarbij de technische structuur en de scouting zijn geprofessionaliseerd en daarnaast de aanzet tot de verbetering van de stadionfaciliteiten is gegeven is het nu tijd voor een jongere voorzitter die met zijn collega’s het beleid verder kan vormgeven en uitvoeren. Ik wil mijn vertrouwen uitspreken in mijn opvolger, mijn mede-bestuursleden en directie en management. Ik ben er van overtuigd dat zij met Sparta en haar uitstekende jeugdopleiding de juiste koers zullen varen.”

Leo Ruijs zal Westerhof opvolgen. De 53-jarige Ruijs maakt al sinds 2014 deel uit van het bestuur van Sparta Rotterdam en is daarnaast ook voorzitter (sinds 2011) van Stichting ‘De Betrokken Spartaan’, de maatschappelijke tak van de voetbalclub. In het dagelijks leven is Leo Ruijs de CEO van Europe Container Terminals BV.