mainImage

Robin van Persie bewijst weer zijn waarde

Afbeelding is niet meer beschikbaar
15 april 2018, 17:01 uur
Sport

Feyenoord heeft de vierde plaats in de eredivisie zo goed als veiliggesteld. De uittredende kampioen versloeg concurrent FC Utrecht in De Kuip met 3-1 en sloeg daarmee een gat van acht punten, met nog drie wedstrijden te gaan. Dat betekent dat Feyenoord vrijwel zeker is van Europees voetbal en geen overwerk nodig heeft in de play-offs.

Tijdens de bekerfinale van volgende week tegen AZ, de nummer drie van de eredivisie, moet blijken in welke voorronde van de Europa League beide clubs gaan instromen. De bekerwinnaar begint in de derde voorronde, de verliezer zal een ronde eerder al in actie moeten komen.

Zonder de geschorste clubtopschutter Steven Berghuis (veertien doelpunten, twaalf assists) kende Feyenoord weinig problemen met FC Utrecht, de nummer vijf van de ranglijst. Trainer Giovanni van Bronckhorst had Jens Toornstra op de positie van Berghuis rechts voorin gezet, waardoor op het middenveld een plek vrijkwam voor Robin van Persie. De 34-jarige Rotterdammer bewees opnieuw zijn waarde. Van Persie nam in de 44e minuut een diepe bal van Sven van Beek op zijn borst aan en rondde met links beheerst af.

De topscorer aller tijden van Oranje was tijdens zijn vorige optredens als basiskracht in de eredivisie ook steeds trefzeker. Een fitte Van Persie kan ook in de bekerfinale het verschil zo maken, zo weet Van Bronckhorst die zijn routinier daarom twintig minuten voor tijd al naar de kant haalde. Vlak daarvoor had Sam Larsson, de vervanger van de geblesseerde Jean-Paul Boëtius, de wedstrijd beslist door de 3-1 binnen te koppen.

Feyenoord was al vroeg op voorsprong gekomen via spits Nicolai Jørgensen, die een voorzet van Jens Toornstra met een omhaal op doel schoot. Keeper David Jensen was kansloos omdat de bal via de teen van verdediger Ramon Leeuwin nog van richting werd veranderd. FC Utrecht kwam na een half uur op gelijke hoogte, met dank aan de grensrechter die niet zag dat Cyriel Dessers zeker een meter buitenspel stond toen de Belg een voorzet van Zakaria Labyad intikte. Van Persie en Larsson bezorgden Feyenoord de winst.


Foto: Digitaal Dagblad