Rotterdam begroet Sjaak Swart met applaus

11 July 2018, 17:37 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De volbloed Ajacied Sjaak Swart werd vanmiddag bij de boekhandel Snoek aan de Meent met applaus begroet. Hij was naar Rotterdam gekomen om zijn boek te signeren en de aanstaande lezers stonden voor hem in de rij: Rotterdammers.

Dat is andere koek dan de opgeklopte rivaliteit van de laatste dertig jaar. Maar de 80-jarige Sjaak Swart is dan ook van de Feyenoord-generatie Coen Moulijn en toen waren de klassiekers tussen Feyenoord en Ajax wel van spanning, maar niet van haat voorzien.

Sjaak Swart nam de tijd voor zijn lezers, die zich keurig één voor één bij hem meldde en recht tegenover hem een stoel kregen aangeboden. Een enkeling bracht zelfs een shirt mee om te laten ondertekenen. De bedoeling was dat de oud-Feyenoorder en boven Amsterdam wonende Rinus Israel hem naar Rotterdam zou vergezellen, maar IJzeren Rinus heeft recent weer een knie-operatie ondergaan en moest verstek laten gaan. Maar de auteur van het levensboek over Sjaak Swart (Jaap Visser) was er wel.

De journalist Jaap Visser werkt bij Kick Uitgevers in Rotterdam, dat een keur aan sportboeken op salontafelformaat maakte. Ook dat van Coen Moulijn en het XL-boek over de historie van Feyenoord.