Schiedammer Maaskant naar Almere City

24 March 2018, 16:33 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Robert Maaskant keert terug in het Nederlandse betaalde voetbal. Niet als trainer dit keer, maar als technisch directeur. De 49-jarige Schiedammer ondertekende zaterdag een contract tot de zomer van 2020 bij Almere City FC, de huidige nummer twaalf uit de Jupiler League. Maaskant begint per direct aan zijn nieuwe baan.

,,Ik ben aangenaam verrast door de ambitie en frisheid van deze club. Uit de gesprekken met algemeen directeur John Bes is naar voren gekomen dat wij veel raakvlakken hebben. Deze club is heel innovatief, wat past bij de kernwaarden ‘jong, eigenwijs en ambitieus’. Ik heb ook altijd een innovatieve kijk op voetbal gehad en ik weet hoe het is om met een kleine club te promoveren. Dat sluit goed op elkaar aan'', zegt Maaskant, die in Nederland als hoofdtrainer werkte bij RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV, NAC Breda en FC Groningen. In het buitenland had hij het Poolse Wisla Krakow, het Wit-Russische Dinamo Minsk en het Amerikaanse Columbus Crew onder zijn hoede. Met Wisla Krakow won de Nederlander in 2011 de nationale titel.

Maaskant: ,,Bij verschillende clubs ben ik technisch manager geweest, dus het takenpakket is niet nieuw voor mij. De club is heel ambitieus, maar hoe dichter je bij je doelstelling komt, hoe minder progressie je boekt. De laatste stap is altijd de moeilijkste. Die fase gaan we nu met elkaar in. Daar wil ik de club in het algemeen en de technische staf in het bijzonder graag bij helpen.”