Schreuder en Larson assistenten bij Barcelona

21 August 2020, 11:55 uur
Sport
mainImage
ANP
Alfred Schreuder.

Alfred Schreuder en Henrik Larsson hebben overeenstemming bereikt met FC Barcelona om daar aan de slag te gaan als assistent-trainers onder Ronald Koeman. Beiden hebben een contract ondertekend dat ze tot 30 juni 2022 in de Catalaanse stad houdt.

Koeman en Larsson kennen elkaar uit hun tijd bij Feyenoord. Ze speelden er in de seizoenen 1995 - 1997. Toen Koeman in Rotterdam coach werd, liep de Zweed er stage. Larsson is ook geen onbekende bij de Catalaanse club. Hij speelde er in twee seizoenen 62 wedstrijden en maakte daarin 22 doelpunten. Hij won met Barça een keer de Champions League, twee landstitels en de Spaanse supercup.

Barnevelder Alfred Schreuder geldt volgens zijn nieuwe werkgever als "een expert in strategiespelen en met uitgebreide ervaring in zowel Nederland als Duitsland". Schreuder werkte onder meer bij FC Twente, TSG 1899 Hoffenheim (naast Julian Nagelsmann en als hoofdcoach) en als assistent-trainer bij Ajax onder Erik ten Hag. Hij speelde onder andere bij RKC, NAC en Feyenoord.

Koeman maakte er geen geheim van dat Schreuder en Larsson mee moesten naar de Spaanse club. In een interview met de NOS op donderdag sprak de ex-bondscoach zijn expliciete vertrouwen uit in de kwaliteiten van de 48-jarige Barnevelder. "Je zoekt naar iemand met ervaring in veldtrainingen. Schreuder heeft in zijn periode bij Ajax veel invloed gehad en spelers zijn altijd zeer positief over hem. Hij is assistent geweest van Julian Nagelsmann, de coming-man in de trainerswereld, en hij heeft veel ideeën."

Spaanse media meldden dat Schreuder eerste assistent wordt en Larsson tweede. De Zweed zal zich vooral richten op het verbeteren van de aanval en zal jonge talenten als Ansu Fati en Francisco Trincão veel moeten bijbrengen.


Door: ANP