Schreuder roemt teamprestatie en ziet dat Ajax groeiende is

22 January 2023, 17:14 uur
Sport
mainImage
ANP
Trainer Alfred Schreuder.

Trainer Alfred Schreuder was na het gelijkspel bij Feyenoord (1-1) te spreken over de teamprestatie van Ajax. "We hebben de tweede helft gestreden voor wat we waard waren", zei de trainer van de Amsterdammers tegen ESPN. "Als Feyenoord op voorsprong komt, geven ze het niet vaak meer weg. Je ziet dat het team groeiende is, anders kom je hier niet terug van een achterstand. Ik ben misschien de enige die dat ziet."

Feyenoord had voor rust licht de overhand, vond Schreuder. "We hadden moeite met het vinden van de vrije man. Feyenoord was optisch wat agressiever, al ging het druk zetten bij ons goed. Gaandeweg werd het veel beter. Kenneth Taylor speelde daar de tweede helft een goede rol in. En Steven Bergwijn viel denk ik goed in."

Ajax wacht al geruime tijd op een overwinning in de Eredivisie. De laatste zege was eind oktober bij RKC Waalwijk (1-4). Schreuder denkt dat zijn ploeg snel weer gaat winnen. "Natuurlijk was vorige week het eerste kwartier tegen FC Twente niet goed. Maar we zijn ergens mee bezig. Vandaag was het een goede teamprestatie."

 


Door: ANP