Schuldbewuste Van Dijk: als wij zo doorgaan, zijn we snel thuis

28 June 2024, 11:49 uur
Sport
mainImage
ANP

Virgil van Dijk beseft dat het Nederlands elftal komende dinsdag in de achtste finale van het EK tegen Roemenië veel beter moet presteren dan tijdens de laatste verloren groepswedstrijd tegen Oostenrijk (2-3). "Er zijn harde woorden gevallen", zei de aanvoerder van Oranje tijdens een persmoment in Wolfsburg. "We hebben ook heel veel beelden bekeken. Wat er besproken is, dat houden we binnenskamers."

Van Dijk benadrukte dat spelers van het Nederlands elftal hun verantwoordelijkheid moeten nemen. "En dan kijk ik ook vooral naar mezelf", zei de centrale verdediger die tegen de Oostenrijkers onvoldoende leiding gaf aan zijn defensie. "Ik kan de kritiek op mijn spel volkomen begrijpen. Ik ben niet gek en weet dat ik beter moet en kan. De wedstrijd tegen Oostenrijk was zeker niet mijn beste wedstrijd. Dit mag niet en gebeurt me ook niet vaak, maar de verantwoordelijkheid die ik heb is groot en die wil ik ook nemen."

Volgens de 32-jarige verdediger van Liverpool schoot Oranje niet alleen op tactisch vlak tekort tegen Oostenrijk. "We hadden onvoldoende duelkracht en kwam overal te laat. Daardoor konden we nauwelijks druk zetten We misten overtuiging. Dus als spelers moeten we vooral naar onszelf kijken. Als we zo doorgaan, dan hebben we hier niets te zoeken. Dan zitten we zo weer thuis en denken we: hadden we het maar anders gedaan."
 

 


Door: ANP